Proglašene najljepše okućnice Novog Brestja u 2023., prvu nagradu osvojila obitelj Rak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.9.2023. 13:52:29
Proglašene najljepše okućnice Novog Brestja u 2023., prvu nagradu osvojila obitelj Rak

Foto: Mjesni odbor Novo Brestje

Mjesni odbor Novo Brestje i ove je godine proveo natječaj za izbor najljepših okućnica ovog naselja.



Tijekom lipnja MO Novo Brestje proveo je drugi natječaj za izbor najljepše okućnice Novog Brestja, a sada nakon godišnjih odmora su proglašeni pobjednici i uručene su im prigodne nagrade. 


"Pravo sudjelovanja imali su svi mještani Mjesnog odbora Novo Brestje, a prijave su stizale ili od samih kandidata ili su ih kandidirali susjedi odnosno prijatelji. Odabirom najljepše okućnice i nagradom iskazuje se zahvala za trud, kao i poticaj drugima da se uključe. Uređivanjem svojih okućnica uljepšava se cijelo Novo Brestje koje, zbog svog specifičnog oblika spojenih kuća i malih okućnica, nema puno zelenila. Ovom akcijom, koja se održava drugu godinu za redom, podiže se ekološka osviještenost sumještana i tako malim koracima mijenjamo svoje susjedstvo", istaknula je Ines Sosa Meštrović, članica komisije u ime MO Novo Brestje.


Komisija je u razgledavanju ocjenjivala prilaz okućnici, vizualni dojam, njegu biljaka, a ponajviše uloženi trud i urednost. 

Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu na području Novog Brestja za 2023. godinu su:

1. mjesto – obitelj Rak

2. mjesto – obitelj Malić

3. mjesto – obitelj Lasović


Diplome i poklon pakete pripremili su osobno članovi VMO Novo Brestje te ih podijelili pobjednicima, a komisiju su činile vijećnice Jadranka Barac i Ines Sosa Meštrović. Bio je pravi užitak gledati predivne detalje u vrtovima, bilo da se radi o predivnim bujnim šarenim cvjetovima, staroj vrsti paradajza od sjemena koje se brižno čuva, iskorištavanjem svakog dijela okućnice, mudrim tehnološko-ekološkim rješenjima sakupljanja kišnice itd. No, ulaskom u dvorište prvonagrađene obitelji kao da smo ušli u neki drugi svijet. Briga, ljubav, mnoštvo uloženog znanja i vremena otkrivali su se u svakom od bonsaia koje smo ugledali. Naravno, u toj ljepoti uživaju, ne samo vlasnici, nego i susjedi među kojima su ih jedni i predložili na natječaj, pojasnila je ovogodišnji izbor gđa. Sosa Meštrović. Posvjedočila je da se osjeća počašćeno što su sumještani otvaranjem svojih domova i vrtova, pokazali i dio sebe tj. svoje osobnosti. 


Vjerujemo da će ovaj natječaj prerasti u lijepu tradiciju i da će se i drugi u naselju nadahnuti u uređenje svojih okućnica, balkona, vrtova. Iako prostorno mali, mogućnosti uređenja su velike što posebno pokazuju ovogodišnji pobjednici.


Na  fotografijama možete vidjeti samo pokoji djelić pobjedničkih okućnica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 11:25:14

Create Account