Program "Sport za sve": Besplatne rekreacije građana od sad i u Moravču

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.11.2023. 11:21:34
Program "Sport za sve": Besplatne rekreacije građana od sad i u Moravču

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Zagrebački savez sportske rekreacije uz Brestje i Kraljevec, od ovoga tjedna provodi program rekreacije i u Moravču, te poziva druge mjesne odbore na suradnju.




Još je 2005. godine tadašnji gradonačelnik Bandić pozdravio ideju uvođenja besplatne rekreacije za građane Zagreba, te je od tad uveden program naziva Sport za sve. Radi se o rekreaciji za sve životne skupine građana, muškarce i žene. Troškove snosi Gradski ured za mjesnu samoupravu, a program provodi Zagrebački savez sportske rekreacije u programu Sport za sve.


"Ovaj se program koji je za građane besplatan, odvija isključivo u objektima mjesne samouprave, dakle u društvenim domovima, a provode ga naši diplomirani kineziolozi", rekla nam je sinoć uoči početka rekreacije u društvenom domu u Moravču Valentina Novosel Kukolja, voditeljica programa Sport za sve.


"Evo i ovdje je naša mlada kineziologinja koja će voditi cjelokupnu rekreaciju prilagođenu dobi, tako da ćemo osobe starije životne dobi staviti u jednu skupinu za korektivnu gimnastiku, a ovu pristiglu mladež i radno sposobno građanstvo staviti u drugu skupinu za aerobik i pilates", dodala je Novosel Kukolja istaknuvši kako na području Sesveta već djeluju po dvije skupine u Sesvetskom Kraljevcu i Novom Brestju.


"Ovdje imamo pedesetak žena, međutim, nismo opredijeljeni samo na njih, slobodno nam mogu doći i muškarci svih dobnih skupina, a takvo mješovito društvo imamo u nekim skupinama u središnjem i zapadnom dijelu grada", zaključuje voditeljica programa, u trenutku kada voditeljica vježbi započinje trening.


Ističe da je potražnja sve veća, te da je najveći problem naći slobodne kineziologe koji će voditi trening, jer isključivo oni ili studenti završne godine kineziologije mogu u ovom programu voditi treninge, jer se mora paziti na adekvatne vježbe primjerene dobi i mogućnostima polaznika.


Dakle, rekreacija je besplatna, uvjet je jedino godišnja članarina u Zagrebačkom savezu sportske rekreacije u iznosu od 60 eura što je cca 5 eura mjesečno. Članovi imaju pravo i na druge oblike rekreacije koje provodi ovaj savez, plivanje na gradskim bazenima, organizirano nordijsko hodanje, programi rekreacije kroz ljeto i online treninzi. 


Zainteresirani za dovođenje rekreacije u svoj mjesni odbor mogu detaljnije informacije dobiti na web stranici Sport za sve.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.8.2023. 9:49:46

Create Account