Radovi na produžetku Branimirove dobro napreduju, građani Brestja zabrinuti za sigurnost djece uz prometnice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2023. 14:17:33
Radovi na produžetku Branimirove dobro napreduju, građani Brestja zabrinuti za sigurnost djece uz prometnice

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na gradilištu produžetka Branimirove u prvoj fazi od Zagrebačke do Brestovečke radi se punom parom na donjem postroju ceste. 



"Za sada sve ide po planu, za koji dan bi trebala biti probijena cijela trasa i dalje se sada radi na instalacijama. Riječ je o izgradnji oborinske odvodnje i DTK kanalizacije, te energetskih instalacija", kazao nam je štef gradilišta ing. Bošnjaković dodajući da će podbšivanje ceste sa spojem na glavni kolektor početi u ponedjeljak. 


Prema njegovim riječima za sada se radovi odvijaju u skladu s planom, nema nikakvih nepredviđenih okolnosti i ukoliko će tako biti nastavljeno  dalje, očekuje se da bi, kako je najavljeno prva dionica produžetka Branimirove trebala biti završena u prosincu. 


No, oko buduće ceste povele su se polemike u Brestju, a dio građana izrazio je bojazan za sigurnost svoje djece koja će na putu u školu i povratku prelaziti preko širokog raskrižja Branimirova/Brestovečka.



"Znademo da će produžetak Branimirove imati po dvije trake u svakom smjeru. Na ovom raskrižju tome pridodajmo još barem dvije trake za skretanja, dakle pješaci će morati prelaziti raskrižjem preko 6 - 7 traka što smatramo da je puno i da mađi osnovnoškolci neće imati dovoljno vremena za prelazak", razmišlja stanovnik Brestja Hrvoje (prezime poznato redakciji) kojem dijete ove godine kreće u školu i boji se za sigurnost svoga ali i ostale djece koja žive u onom dijelu Brestja koje će buduća prometnica razdvojiti od škole.


"Trebali su misliti na vrijeme i ovdje napraviti nadvožnjak/podvožnjak čime bi se daleko povećala sigurnost pješaka, ali ujedno povećala protočnost vozila", zaključuje g. Hrvoje i sam sumnjajući da je u ovom trenutku moguće išta promijeniti u zahuktalom projektu. 


Hoće li to raskrižje, posebice kada produžetak Branimirove bude u cijelosti izgrađeno biti dovoljno sigurno, ili će biti potrebne kakve naknadne intervencije ostaje da se vidi. 


Uzdajmo se da su projektanti obavili dobar posao, te da će izvođač radova Zagorje gradnja sve izgraditi prema najboljim pravilima struke.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.4.2024. 11:07:11

Create Account