Sesvetski veterani na godišnjici osnutka njihove brigade kod spomenika na Markovom Polju prisjetili se svojih poginulih suboraca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2023. 10:37:03
Sesvetski veterani na godišnjici osnutka njihove brigade kod spomenika na Markovom Polju prisjetili se svojih poginulih suboraca

Foto: Veterani 144. brigada HV-a

Na datum osnutka 144. brigade Hrvatske vojske Sesvete, 6. listopada 1991. veterani brigade kod spomenika na groblju Markovo Polje prisjetili se svojih stradalih suboraca.
Datum 6. listopada 1991. godine mnogi Sesvećani jako dobro pamte, jer je tog dana osnovana sesvetska, 144. brigada Hrvatske vojske koja je prvotno sudjelovala u ratnim operacijama na Pokuplju (Letovanić) i Banovini, od Nebojana do Glinske Poljane, te potom na južnom ratištu oko Dubrovnika. 


Kroz brigadu je tijekom ratnih djelovanja prošlo više od 5 tisuća Sesvećana od kojih je dvadesetak položilo svoje živote na oltar Domovine od kojih polovica na južnom ratištu.


 Molitvu kod spomenika pokraj glavnog ulaza na groblje Markovo Polje predvodio je sesvetski župnik preč. Mario Migles.


Obljetnica ustroja sesvetske brigade bit će svečano obilježena sutra, u nedjelju misom u sesvetskom pastoralnom centru, te polaganjem vijenaca i prigodnim obraćanjem uzvanika, a potom druženjem nazočnih članova udruge, uzvanika i predstavnika drugih udruga iz Domovinskog rata. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account