Uz veliki broj planinara i izletnika proslavljen Dan Lipe, najviši vrh Sesveta

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 20.6.2023. 17:50:32
Uz veliki broj planinara i izletnika proslavljen Dan Lipe, najviši vrh Sesveta

Foto: Vladimir Beštak

Tradicionalni dan planinarskog društva „Lipa“ – DAN LIPE, obilježen je u nedjelju raznolikom programom na sesvetskom dijelu Medvednice, 709 m visokoj Lipi.



Sve je započelo trosatnim planinarenjem od središta Kašine do planinarskog doma. Na hodanju je sudjelovalo 30 sudionika – planinara domaćina, zagrebačkih planinarskih društava te planinarki iz Ivanić Grada. Na polovici puta, kod Donje Planine priključili su se i planinari HPD „Liska“ iz Iloka s podmlatkom.


Lijepo, sunčano vrijeme uz osvježavajući vjetrić (kakav je većinom na prijevoju između Zagorja i Prigorja) privukao je veliki broj planinara i izletnika. Dobra klopa brižnih domara, raspjevani mužikaši, ples u gojzericama, tombola za svakoga, duhovna okrijepa patera Stjepana Ivana Horvata … ostaju svima u sjećanju.


Posebno je ponosno bilo 17 planinarki i planinara koji su kod vidikovca na Lipi primili diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi nakon što su u protekla dva i pol mjeseca vrlo požrtvovno sudjelovali na predavanjima i tematskim, stručnim izletima. Iste im je uručila predsjednica HPD „Lipa“ Jasminka Fabijančić zaželjevši im sigurno planinarenje i nova školovanja bilo za markaciste ili planinarske vodiče. Svečanosti su prisustvovali predavači odnosno izvoditelji predavanja i vježbi kao i voditelj škole Željko Kosalec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account