Veliki pas u Brestju izgrizao malo dijete, dijete hitno operirano u Dubravi, pas odvezen u Dumovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2023. 11:13:02
Veliki pas u Brestju izgrizao malo dijete, dijete hitno operirano u Dubravi, pas odvezen u Dumovec

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Strašna nesreća dogodila se jučer u rano popodne u Starom Brestju gdje je veliki pas od sedamdesetak kilograma mješanac ptičara i nepoznate, vjerojatno isto tako velike pasmine ugrizao petogodišnjeg dječaka za lice teško ga pri tom ozlijedivši.



Dijete je odmah prevezeno u KB Dubrava gdje je operirano na maksilofacijalnoj kirurgiji. Bolnica je priopćila da dijete ima ozljedu usnoga kuta, gornje usne te mu je rastrgan dio u dužini od četiri do pet centimetara.  No, posljedice će biti vidljive.  Prema onome što su liječnici rekli medijima, ozljeda nije opasna po život, međutim nije niti mala. Usnica mu nije ugrožena, no rana će itekako biti vidljiva. Ožiljak će svakako biti tretiran, no ostat će vidljiv. 


Hoće li dijete imati kakve posljedice ostaje da se vidi, no, uz one estetske prirode, zacijelo će, barem neko vrijeme, biti prisutne duševne traume, kažu liječnici.


S druge strane, pas je odvezen u Sklonište za životinje Dumovec gdje će biti na promatranju desetak dana da se vidi o njegovoj eventualnoj agresivnosti.


Dok su roditelji dječaka u teškom šoku, vlasnik psa, inače njihov susjed, brani se da pas nije bio agresivan. Navodi da se dijete dolazilo često igrati s psom, pas mu je svašta dozvoljavao, pa čak i jahanje na njemu. Vlasnik tvrdi da je putem video zapisa koji je izuzela policija, vidljivo da je pas ležao na leđima dok mu je dječak u igri skočio na trbuh, što je izazvalo instinktivnu obrambenu reakciju životinje. 


Vlasnik tvrdi da je pas jako miran, voli djecu, te da je on bio u blizini psa kad se to dogodilo i odmah skočio da psa rastavi od djeteta.


Čini se da se dogodio splet nesretnih okolnosti, odnosno da u trenutku nesreće nije bilo dovoljno pozornosti usmjereno na način igre djeteta i psa. Posljedice će trajne trpjeti svi iz ovog slučaja i bilo bi jako dobro kada bi svi vlasnici pasa, ali i roditelja čija se djeca vole igrati s njima, bez obzira bio li to pas iz njihove obitelji ili neki tuđi, uvijek treba neposredno paziti na obje ove strane u igri.


Inače, prema statistici, najviše ljudi i posebice djece izgrizli su labradori, psi koje doživljavamo izuzetno frendli, jer oni takvi doista i jesu, no istovremeno su i životinje koje imaju svoje tolerancije, ali i zakonitosti. Stoga u igri djece i životinja nikada, ali baš nikada ne bismo smjeli biti potpuno opušteni, jer nikada ne možemo biti sigurni što se može dogoditi.  Na najgori način to su saznali roditelji malog djeteta koje će, na žalost, prema svemu sudeći, cijeli život trpjeti posljedice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.9.2022. 11:00:24

Create Account