Vrtić u Selnici do kraja listopada, a Zrinjevac ili srodne privatne tvrtke će kositi školska dvorišta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2023. 13:41:54
Vrtić u Selnici do kraja listopada, a Zrinjevac ili srodne privatne tvrtke će kositi školska dvorišta

Foto: Screenshot/fb Grad Zagreb

Na nadaš njoj konferenciji za novinare gradskog vrha dobili doznali smo da će vrtić u Sesvetskoj Selnici biti završen najkasnije do kraja listopada, te da će grad plaćati košnju školskih dvorišta. 




Održavanje školskih dvorišta spada u domenu samih škola. Međutim, sredstva rezervirana za tu namjenu često su nedostatna, a škole koje posjeduju veće zelene površine u svom okolišu često nisu niti kadrovski, niti adekvatnim strojevima opremljena da bi mogla primjereno održavati svoje okoliše. Posebice su u najnepovoljnijem položaju škole u Sesvetama i Brezovici, te na još nekim rubnim područjima.


Do sada grad uglavnom nije baš puno mario za time unatoč tome što su škole gradske, a i prostor oko njih je gradski. No, na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević je istaknuo kako će grad ubuduće preuzeti brigu oko održavanja okoliša, te da se na prethodni poziv za tu namjenu odazvalo tek nekoliko škola. One će dobiti potporu grada za održavanje okoliša, odnosno Zrinjevac ili neka privatna srodna tvrtka dobit će tu zadaću. 


Provjerili smo u Gimnaziji Sesvete kakva je kod njih situacija, obzirom da je upravo naša gimnazije škola s jednom od najvećih (i najljepših) okolišnih površina. Ravnateljica Božana Sertić kazala nam je da su taj predmet dobili još proljetos, te da je ona odmah reagirala i zatražila uvođenje gradskih ili kooperantskih tvrtki u održavanje okoliša gimnazijske zgrade. 


Prema njenim riječima Zrinjevac je već obavio jednu košnji, međutim trenutno su prezauzeti (čemu i sami svjedočimo), pa će se tako vjerojatno razmatrati ponuda jedne sesvetske tvrtke koja se javila za održavanje okoliša gimnazije. 


Ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Vladimir Vuger također nam je potvrdio da je iz nadležnog gradskog ureda stigao isti predmet, te će ovih dana iz škole biti  proslijeđene ponude tvrtki koje su se javile za održavanje okoliša ove prostorno najveće sesvetske škole s matičnom i tri područne zgrade koja okuplja učenike velikog dijela Sesvetskog Prigorja. 


Što se tiče vrtića, Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec izjavila je na današnjoj presici da tri vrtića koji su u visokom stupnju izvođenja radova biti završeni tijekom rujna ili listopada, a radi se o vrtićima Sesvetska Selnica, Ivanja Reka i Odranski Obrež. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.2.2024. 15:08:16

Create Account