Promjena trenera u RK Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2020. 12:07:20
Promjena trenera u RK Sesvete

Foto: Sesvete danas/Branko Šebek (lijevo) i Nikola Škorić

Dosadašnji trener prve ekipe Branko Šebek podnio je ostavku, a na njegovo mjesto došao je Nikola Škorić.




Nakon debakla sesvetskih rukometašica protekle nedjelje u Crikvenici gdje su naše cure iz vrha tablice izgubile od posljednje plasirane i najslabije ekipe lige, Murvice, trener Branko Šebek podnio je ostavku.  Vodstvo kluba odmah je na njegovo mjesto postavilo trenera Nikolu Škorića koji je do sad vodio kadetkinje i to vrlo uspješno.


Nikola Škorić je ranije vodio ekipu Zeline koju je uveo u naš najviši rang, no nakon njegova odlaska klub je ispao. Potom je bio trener Koke. Jedno vrijeme u hrvatskoj ženskoj reprezentaciji pomoćnik je Vladimira Canjuge, a istaknuo se i kako pomoćnik bivšeg izbornika Zdravka Zovka.


Nikola škorić je u odsutnosti Šebeka nekoliko puta vodio sadašnju prvoligašku ekipu Sesveta. Branko Šebek preuzeo je klupsku Školu rukometa.


Rukometašice su trenutačno pete na tablici. Dolazak Škorića, na žalost, ne znači odmah i napredak zbog poznatih stvari, još jednom ćemo ih  navesti za one čitatelje koji možda nisu obaviješteni.


Vodstvo kluba ne želi bolju poziciju u prvenstvu od 5. mjesta! Zašto? Postoji dobar razlog. Prva četiri mjesta vode klub u europska natjecanja, što je svakom klubu, vodstvu i igračicama na čast. Međutim, sudjelovanje u europskim kupovima je jako skupo, a klub za to nema novaca. Unatoč dobrim sponzorima koji mogu financirati pogon za hrvatski rang natjecanja, za europski je potreban dodatni napor. Iza sadašnjih ekipa s treće i četvrte pozicije, Bjelovara i Koke iz Varaždina stoje njihovi gradovi koji žele da se klubovi s njihovih područja natječu po Europi i spremni su to financirati. No, u Sesvetama je situacija, na žalost drugačija. 


Smatramo da je to sramotno kako za Sesvete, tako i za Grad Zagreb u cijelosti, te da je klub zajedno sa svojim igračicama zaslužio barem pokušati osvojiti put u Europu. Ako to učini, a potom odbijete igrati, slijedi teška novčana kazna koju klub moguće ne bi preživio. 


To je jedan od najvećih razloga zašto nemamo u Sesvetama europsku rukometnu ekipu, a po svemu, po kvaliteti igračica i igri  bismo je mogli imati. I naravno, trebali.  


Pitamo se, hoće li ova informacija stići do kojeg moćnika i zainteresirati ga za ovu temu? 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account