Rukometašice Sesveta Agroproteinke u gostima pobijedile Umag

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.3.2019. 15:14:37
Rukometašice Sesveta Agroproteinke u gostima pobijedile Umag

Foto: Ilustracija

U 18. kolu 1. HRL-a za žene Sesvete Agroproteinka u gostima pobijedile Umag s 24:23 (14:10).



Utakmica je krenula na stranu domaćih igračica koje su povele i vodile sve do 21. minute, kad se je razlika bila gol ili dva na strani domaćih. Pogotkom Mie Tupek Sesvete prelaze u vodstvo koje na samom kraju prvog poluvremena nizom od tri pogodaka u seriji Bernarde Čalušić povisuju na + 4 i s 10:14 odlazi se na odmor.


U nastavku gošće održavaju prednost, međutim, uporne igračice Umaga pomalo smanjuju da bi pred sam kraj utakmice uspjele izjednačiti na 22:22. U posljednje dvije minute pogotcima Dore Lukić i Bernarde Čalušić Sesvećanke odlaze na + 2, a u posljednjim sekundama domaće uspijevaju tek smanjiti na gol zaostatka. 


Sesvetski klub ovoga su puta vukle Bernarda Čalušić s 8 postignutih golova od čega samo u prvom poluvremenu sedam i Mia Tupek sa 6, te Dora Lukić s 4 postignuta pogotka. Odličnim igrama nastavlja i vratarka Lucija Bešen koja je ovaj puta imala 12 obrana, obranivši i jedan od dva gošćama dosuđena sedmerca.


Nakon ovog kola Sesvećanke i nadalje drže treće mjesto ispred upornih Bjelovarčanki s istim brojem bodova. Iduće kolo igra se već u srijedu, 13. ožujka kad Sesvećanke na domaćem parketu dočekuju desetoplasiranu Murvicu.


RK Sesvete:

Lucija Bešen 12/35, Petra Lovrenčević, Iris Prtljačić;       

Mia Bošnjak 1, MiaTupek 6, Mihaela Bešen, Bernarda Čalušić 8, Doris Vlajsović 1, Dora Lukić 4, Ana Anđelić, Katarina Glibanski, Ines Lisjak 2, Lucija Perajica 2

Trener:Branko Šebek



Rezultati 18. kola:


Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account