Ptica u meni leti kamo hoće - izložba likovnih radova teen grupe Ostvarenja u Knjižnici Jelkovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.10.2022. 10:02:01
Početak: 28.10.2022. 18:30
Ptica u meni leti kamo hoće - izložba likovnih radova teen grupe Ostvarenja u Knjižnici Jelkovec

Foto: Ostvarenje

Ovoga petka, 28. listopada u 18,30 bit će otvorena izložba polaznika teen grupe škole crtanja i slikanja Ostvarenje, pod nazivom “ Ptica u meni leti kamo hoće”.




Izložba polaznika škole crtanja i slikanja „Ostvarenje“, teen grupe koja je ovom izložbom bila inspirirana pričom o slikarstvu, pismima i dnevnicima slikarice Berte Hanson, knjige po kojoj smo i nazvali ovu izložbu, „Ptica u meni leti kamo hoće“. 


Budući da obilježavamo Mjesec hrvatske knjige, teen grupa Ostvarenje kroz svoje slike i crteže usmjeravaju mlade na čitanje, a budući da se radi o talentiranim umjetnicima, naravno, izrazili su se u čemu su oni najbolji a to je slikom i crtežom. 


U svijetu (tehnike od mobitela, tableta, laptopa, društvenih mreža) u kojem živimo, zapravo je adolescentna dob ta koja je najviše pogođena životom u  virtualnom svijetu, te u nekim trenucima dolazi i do opasnosti od „ovisnosti novog doba“. Sve duljim korištenjem interneta osobe se socijalno izoliraju, tjelesno i mentalno iscrpljuju, što se naravno odražava na obiteljskom, socijalnom, školskom ili radnom funkcioniranju, a na kraju može rezultirati potpunom psihičkom dekomenzacijom. 


Teen grupa Ostvarenje ovom izložbom, svojim radovima šalje pozitivnu poruku ostalim tinejdžerima, ali i svima ostalima o svijenosti čitanja i razvijanja vlastite mašte. Kao slikarska grupa koja obuhvaća u svom programu sve grane umjetnosti od  povijesti umjetnosti, kazalište, filma i glazbu, na ovoj izložbi naš izraz smo pronašli u književnosti u knjizi koja govori o teškom životnom putu umjetnice koja uspijeva svojom jakom voljom i željom postati slikaricom. 


Slike i crteži polaznika teen grupe upravo to i govore, želja i ostvarenje snova je moguća uz dosljedan rad, volju i naravno jasan cilj i samo upornošću moći ćemo vlastitim očima doživjeti naš san i kako je kasnije Berta Hanson zapisala u svom dnevniku  ...“Ptica u meni raširila je krila i leti kamo hoće“.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account