Snaga kruga, velika izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2023. 9:10:01
Snaga kruga, velika izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Od početnih tek nekoliko polaznika radionica, Ostvarenje je naraslo do sinoćnjih stotinjak sudionika izložbe.Ostvarenje sesvetske akademske slikarice Sanele Đurinec Raič već dulji niz godina predano radi na likovnom i opće umjetničkom educiranju Sesvećana sklonih likovnom izražavanju. Već više generacija mladih, ali i mnogi odrasli sugrađani umnogome su educirani u likovnom smislu do te razine da su poneki mladi Sesvećani odabrali školovanje u kreativnim i umjetničkim srednjim školama, te neki i na Akademiji likovnih umjetnosti.


Konstantno Ostvarenje priređuje izložbe radova svojih polaznika koje su do sad zainteresirani mogli pogledati u nekoliko sesvetskih izložbenih prostora, a najveći takav događaj zbio se sinoć na otvorenju izložbe Snaga kruga u galeriji Zelenih i plavih Sesveta. 


Gotovo stotinu polaznika od onih najmlađih prvoškolaca, pa sve do veterana sudjelovali su svojim likovnim ostvarenjima na izložbi na čijem se otvorenju, kao nikad do sada u Sesvetama okupilo  gotovo 200 što sudionika izložbe što znatiželjnika. Izloženo je više od 150 radova, te jedno djelo posljedica malog performansa kad su mali likovni talenti umočili svoje dlanove u bijelu boju, te otisnuli ju na veliki crni krug postavljen na sredini poda galerijskog prostora. Ta sinergija i to zajedništvo u stvaranju velikog broja otisaka dlanova na tom crnom krugu nazvana je, kao i cijela izložba Snaga kruga. 


"Ako ničim drugim, a ono brojem sudionika vidljiv je sve veći utjecaj Ostvarenja na podizanje likovne svijesti u našim Sesvetama, od početnih skromnih nekoliko polaznika, do vidite nas večeras stotinjak izlagača, što nas odraslih, a što mladih i ovih najmanjih kikića. Sve se više ljudi uključuje u taj, mogla bih reći gotovo pokret, a djeci svakako usađuje ljubav prema likovnom izražavanju i slikarstvu, te će sutra, kao odrasli stanovnici Sesveta puno više konzumirati kulturna, napose likovna događanja negoli je to danas slučaj", rekla nam je jedna polaznica Ostvarenja dodavši da je njen početak dolazaka na crtanje i slikanje bio ustvari terapija od svakodnevnog stresa prouzročenog tempom i načinom suvremenog života, a danas je gotovo svakodnevnica kojem se vrlo rado posvećuje. 


Izložba Snaga kruga otvorena je do sredine lipnja i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 19 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2024. 15:24:50

Create Account