Izložba slika "S Isusom u patnji" Eve Vukine otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2024. 9:12:05
Izložba slika "S Isusom u patnji" Eve Vukine otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Mnogobrojni ljubitelji umjetnosti, posebice sakralne nazočili su sinoćnjem otvorenju kojeg je riječju posebno obogatio pater Stjepan Ivan Horvat.Sjajna mlada slikarica Eva Vukina predstavlja se samostalnom izložbom otvorenom sinoć u galerijskom prostoru Zelenih i plavih Sesveta. Izložba je tematski posvećenom Velikom tjednu i Uskrsu, a upravo je to tematika koja autoricu u potpunosti zaokuplja i posvećena je kistom širiti vjeru, ljubav, nadu i sreću. 


Ovaj izniman talent i dobrotu prepoznao je jedan od najpopularnijih hrvatskih duhovnika, pater Stjepan Ivan Horvat kojeg putem društvenih mreža prati više od 200 tisuća vjernika, a koji je lijepom riječju na otvorenju izložbe podupro slikaricu u njenom radu, ali i sve, ponajprije mlade da ne odustaju, da se ne boje, nego da hrabro kroče kroz život srcem, šireći ljubav i dobrotu. 


Uz domaćina, tajnika udruge Zelene i plave Sesvete koji je velikom broju posjetitelja zaželio dobrodošlicu, uvodne riječi uputio je i Gabrijel Lukić, predsjednik sesvetske Udruge Mladi za Domovinu koja je svojevrsni suorganizator izložbe.


U glazbenom dijelu programa otvorenja izložbe nastupili su sjajni pjevači, Janja i Vlatko Vukina, Evini sestra i brat uz klavirsku pratnju Zrina Kocijana, profesora Glazbene škole Zlatka Grgoševića.


Uz mnogobrojne posjetitelje otvorenju je nazočio Ivić Pašalić, svojedobno jedan od najmoćnijih političara u Hrvatskoj, predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović s vijećnikom Vinkom Batinićem, te mnogobrojni uzvanici iz javnog i kulturnog života Sesveta i šire.


Izložbu je netom nakon otvorenja posjetio i zadržao se s autoricom i glazbenicima u razgovoru ministar vanjskih poslova RH Goran Grlić Radman.

 

Izložba ostaje otvorena do 29. travnja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 19 sati, te utorkom i četvrtkom  od 9 do 16 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.5.2024. 10:24:04

Create Account