Tehnološki festival Brave New World

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.5.2017. 12:41:13
Tehnološki festival Brave New World

Foto: Ilustracija

U sklopu drugog festivala kreativnih tehnologija Brave New World ovog vikenda, 6. i 7. svibnja, u zagrebačkom prostoru HUB385 održat će se niz događanja za djecu, mlade i ljubitelje modernih tehnologija, uključujući edukativne radionice, izložbu električnih automobila i utrku dronova.


Drugi Brave New World festival kreativnih tehnologija održava se u HUB-u385 od početka ovog tjedna, uz predstavljanje brojnih startupova i njihovih iskustava o načinima rada i borbama za komercijalno tržišno djelovanje, poput Bellabeata, Includea, Mashpointa i drugih, a završit će s bogatim programom besplatnih događanja.

Cilj festivala je populariziranje 'maker' pokreta, kreativnih tehnologija i STEM obrazovanja kao temelja razvoja gospodarstva i konkurentnosti, poručuju povodom organizatori - HUB385 i Grad Zagreb.


Subotnji program otvorit će konferencija "Hack, Make & Play" s Michelom Magaš, dobitnicom nagrade EU za inovatoricu godine, te Garyjem Whitehillom, futuristom i međunarodni savjetnikom za tehnološki razvoj, a razmatranja o spajanju kreativnosti i tehnologije iznijet će i Ivan Mrvoš, Albert Gajšak, Vuk Ćosić i Deborah Hustić.

Subota poslijepodne i nedjeljno jutro rezervirani su za hobi radionice, gdje će zainteresirani moći čuti i naučiti o elektronici, 3D modeliranju i printanju, izradi tiskanih pločica, digitalnom vrtlarstvu, razvoju senzorskih alarma i drugom, a osmišljene su i posebne dječje radionice gdje će se kroz igru djeca upoznavati s robotikom, razvojem elektroničke značke ili vlastite rakete, ali i micro:bitom, programiranjem vlastitih igrica ili sastavljanjem vlastite igraće konzole.

U sklopu Startup Showcasea predstaviti će se deset najzanimljivijih novih IoT i hardverskih startupova iz Hrvatske i šire regije, dok će utrka dronova Zagreb Open okupiti 20-ak najboljih pilota odnosno upravljača tih bespilotnih letjelica, većinom manjih dimenzija, ali jakih motora i nastalih u domaćoj produkciji.

Kvalifikacije za tu utrku kreću od subote ujutro, dok će finale biti u nedjelju popodne kada će se birati naj robot Hrvatske, u sklopu čega će se roboti iz kućne radinosti natjecati u dvije kategorije (djeca i hobisti).

Tijekom oba dana vikenda, posjetitelji će moći razgledati i sajam IoT (Internet of Things -Internet stvari) inovacija, te atraktivnu izložbu električnih automobila i hibrida.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.10.2021. 14:29:42

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account