AGRO STARTUP inspirira buduće poljoprivrednike, za one koji u poljoprivredi teže višem cilju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2023. 12:19:38
AGRO STARTUP inspirira buduće poljoprivrednike, za one koji u poljoprivredi teže višem cilju

Foto: Promo

Ovogodišnji program konferencije ima tri tematska sklopa: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“ i „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“.



Pod motom „Inspiriramo poljoprivredu“ ove će se godine, točnije 24 i 25. listopada, u suorganizaciji Agronomskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World, koja je utemeljitelj ove konferencije, održati sedmo izdanje Agro StartUp konferencije. Ovogodišnji program konferencije ima tri tematska sklopa: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“ i „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“, u sklopu kojih se očekuje 19 predavanja i jedan panel pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“.

 

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo, a sudionici konferencije, studenti, budući poljoprivrednici imati će priliku čuti i brojna izlaganja primjera iz prakse, nagrađivanih mladih hrvatskih poljoprivrednika koji su i sami započeli kao startup-ovi. Priprema programa je u tijeku, a isti će biti objavljen 20. rujna. Do sada je Agro Startup konferencija okupila više od 1000 studenata, a ove godine po prvi puta na konferenciju biti će pozvani  i najbolji učenici završnih razreda poljoprivrednih srednjih škola.


 „Nestašica hrane postaje jedno od ključnih pitanja za opstanak života. Nažalost Hrvatska ima jako puno neobradivih površina i nedovoljno se ulaže iz perspektive demografije u poticaje mladih u poljoprivredi. Ova konferencija inspirira poljoprivredu kroz znanje praktičara i smjernice državne politike. Drago mi je što studenti imaju prilike čuti na ovoj konferenciji kako doći do financijskih sredstava, na koji način i kojim koracima krenuti. Uz brojne mlade koji nasljeđuju poljoprivredna imanja i poslovanja još uvijek postoje puno onih koji se žele baviti određenim vidom poljoprivrede o čemu govore i brojke o povećanju OPG-ova posljednjih godina. Nažalost nedostaje razgovora, nedostaje poticaja u komunikaciji s mladima koja će mladima pokazati sve mogućnosti i otvoriti im put koji će osigurati i budućnost proizvodnje hrane te hrvatske poljoprivrede. U tom smjeru treba više aktivnosti od strane svih dionika poljoprivredne zajednice“. - ističe predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2024. 13:17:16

Create Account