Vatrogasci: molim vas ne stavljajte maske u mikrovalne pećnice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.4.2020. 16:40:23
Vatrogasci: molim vas ne stavljajte maske u mikrovalne pećnice

Foto: Pixabay

Nekim stvarima poput jaja, stiropora ili sestrine gumene lutke nije mjesto u mikrovalnoj pećnici, a tom su popisu vatrogasci, zahvaljujući pandemiji koronavirusa, dodali i maske za lice.Vatrogasne službe suočile su se s požarima nakon tvrdnji na društvenim mrežama da se maske mogu dezinficirati u mikrovalnoj pećnici.


Sa sve snažnijim preporukama zdravstvenih službi i vlasti širom svijeta za nošenje maski ljudi tragaju za što jednostavnijim načinom njihova čišćenja poput mikrovalne pećnice.


"To predstavlja veliki rizik za izbijanje požara", upozorava vatrogasna služba savezne države Virginije na Twitteru. "Molimo vas, NEMOJTE stavljati maske u mikrovalnu, čak ni na kratko vrijeme".


Vatrogasci u Massachusettsu objavili su fotografiju izgorjele kuhinje upozoravajući ljude na "zabrinjavajući trend stavljanja maski u mikrovalne pećnice u nastojanju da se na njima ubiju virusi".


Problem je, među ostalim, u tome da neke maske imaju metalnu žicu kojom se ona oblikuje preko nosa kako bi bolje prianjala.


Njemačke vatrogasne službe upozoravaju da taj metal može iskriti u mikrovalnoj pećnici i zapaliti i masku i mikrovalnu i - kuću.


Zdravstveni stručnjaci preporučuju čišćenje maski pranjem na 60 stupnjeva s jakim praškom za rublje, bilo ručno, bilo u perilici, te potom peglanjem.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account