Nastavak cijepljenja protiv koronavirusa u Domu zdravlja Sesvete, stiglo i novo kombinirano cjepivo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2022. 9:29:33
Nastavak cijepljenja protiv koronavirusa u Domu zdravlja Sesvete, stiglo i novo kombinirano cjepivo

Foto: Sesvete danas

Novo kombinirano cjepivo protiv originalnog wuhanskog soja, ali i protiv Omikron varijante dostupno je i u Domu zdravlja Sesvete za buster ili treću, odnosno četvrtu ili drugu buster dozu.



Od prošlog tjedna u Domu zdravlja Sesvete nastavlja se cijepljenje protiv koronavirusa. I nadalje se mogu cijepiti svi oni koji do sada još uopće nisu cijepljeni ili su primili samo prvu dozu. Cjepivo  za  treću odnosno buster ili četvrtu odnosno drugu buster dozu  prilagođeno je i za originalni wuhanski soj, ali i za Omikron varijantu virusa.


Voditeljica cijepljenja u Sesvetama dr. Josipa Zrinski kaže da se na cijepljenje ne treba naručiti, dovoljno je jednostavno doći na mjesto prethodnih cijepljenja u sindikalnu dvoranu Doma zdravlja u Sesvetama. 


Cijepljenje se provodi ponedjeljkom i srijedom od 15 - 19, a petkom od 8 do 12 sati. 


"Pozivamo sve  građane da  slobodno dođu  i molimo ih za strpljenje  ukoliko  bude  red. Cijepljenje teče očekivanim intenzitetom,  cca  oko 110 građana  u jednoj smjeni", kaže dr. Zrinski.


Druga booster doza („4. doza“) namijenjena je osobama starijim od 60 godina, kao i mlađima s kroničnim bolestima, koje su povezane s većim rizikom od teškog oblika infekcije.


Prva booster doza („3. doza“) namijenjena je svim građanima starijim od 12 godina.


Oni koji su cijepljeni prvom i drugom dozom, trebaju pripremiti podatke o tome.  Prilikom ulaza na cijepljenje treba nositi masku.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2023. 11:21:38

Create Account