Advent u Resniku: Božićna priča obitelj Pavletić u sklopu zagrebačkog Adventa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.11.2017. 13:44:49
Advent u Resniku: Božićna priča obitelj Pavletić u sklopu zagrebačkog Adventa

Foto: HRT

I naš će grad ovaj Advent imati tematski božićni park sa skulpturama rađenim od prirodnih materijala - vinove loze i drva masline. Neprofitna udruga Arteco Pavletić, ekološko-umjetničkog tipa, u posljednje dvije godine svoga rada iznjedrila je i božićni park skulptura.


Nakon dvije uspješne ljetne sezone na Krku, slavonska braća zagrebački su Advent odlučili obogatiti svojom originalnom ponudom biblijskog tematskog parka smještenog u Resniku. 


Jedinstvene su u svijetu jer skulpture radimo od vinove loze i drva masline, ispričao je umjetnik Zoran Pavletić. 


Park je smješten u Resniku na gotovo 5 tisuća četvornih metara. 20-ak velikih skulptura priča pravu božićnu priču. No, prava čarolija slijedi kad dođe večer jer sve skulpture tada dobivaju poseban sjaj - pale se lampice i sav će park svijetliti.


Motivi su konji, magarci, deve i ovog puta božićna tematika Marije s Josipom, Sveta tri Kralja - svi su u prirodnoj veličini, dodao je Pavletić.


Uz samu izložbu preko dana će posjetitelji moći sudjelovati i na besplatnim radionicama koje će biti otvorene od 12:00 pa sve do 16 sati.


Tematski park posjetitelji će moći obići od ove srijede pa sve do Sveta Tri Kralja na adresi Slavonska Avenija 100. Radno vrijeme je od 12:00 pa sve do 22 sata. Umjesto ulaznice prikupljaju se dobrovoljni prilozi kako bi ovakav park mogao educirati, ali i razveseliti što više lica.


Izvor: Radio Sljeme


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.6.2023. 13:07:46

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account