Udruga Iskra i OŠ Luka održali okrugli stol o jednoroditeljskim obiteljima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2022. 9:04:02
Udruga Iskra i OŠ Luka održali okrugli stol o jednoroditeljskim obiteljima

Foto: Iskra

Povodom Međunarodnog dana obitelji Udruga Iskra - Centar za edukaciju i savjetovanje uz podršku OŠ Luka Sesvete održala je u Zagrebu okrugli stol za stručnu javnost o jednoroditeljskim obiteljima.




Udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje u zagrebačkom hotelu International u ponedjeljak je stručnoj javnosti predstavila svoj projekt Roditeljstvo u ogledalu koji je namijenjen  jednoroditeljskim obiteljima.


Partner u provedbi ovog projekta je OŠ Luka Sesvete,  a projekt podupire Središnji državni ured za demografiju i mlade.


Predsjednica udruge i voditeljica projekta Željka Mazzi, mag.  socijalnog rada predstavila je udrugu i projekt, njegove dosadašnje rezultate i tom istaknuvši  „važnost dostupnost stručne podrške jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci u lokalnoj zajednici u kojoj obitelj živi". Pri tom je  istaknula veliki interes i potrebu roditelja iz jednoroditeljskih obitelji za podrškom u procesu odgoja djece i rješavanju svakodnevnih problema.


Stručna suradnica iz partnerske  OŠ Luka Sesvete Mirjana Rišavi, soc. pedagoginja istaknula je „zadovoljstvo  pozitivnom suradnjom s udrugom Iskra -CES i vrlo pozitivne povratne informacije od djece i roditelja koji su uključeni u projekt, te naglasila da postoji veća potreba od obima i mogućnosti ovog projekta".


Na okruglom stolu svoje su iskustvo korisnica projekta iznijele i dvije mame koje su bile uključenu u individualno savjetovanje i školu za roditelje istaknuvši veliku važnost ovakvih projekata za njihovu roditeljsku ulogu i snažnu potrebu da ta stručna podrška bude dostupna i pravovremena, jer su u drugim institucijama velike liste čekanja i slaba koordinacija između resora.


Projektne aktivnosti nastavit će se provoditi do kraja kolovoza ove godine u nadi nastavka projekta i nastavka financiranja, jer su i druge osnovne škole na okruglom stolu istaknule povećanu potrebu za stručnom podrškom jednoroditeljskim obiteljima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2023. 11:01:08

Create Account