Knjiga Dana Kozika "Skladbe za tamburu i klavir", koncertom predstavljena u NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2023. 9:31:24
Knjiga Dana Kozika  "Skladbe za tamburu i klavir", koncertom predstavljena u NS Sesvete

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

 "Skladbe za tamburu i klavir" naziv je knjige autora Nenada Dana Kozika, profesora glazbe u GŠ Zlatka Grgoševića,  čija je promocija koncertom održana sinoć u NS Sesvete.



Profesor glazbe i glazbeni pedagog, nastavnik u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića predstavio je sinoć svoju zbirku autorskih skladbi koja je izdana u sklopu Hrvatskog društva tamburaških pedagoga i sadrži 11 originalnih skladbi za tamburu i klavir. Najbolji način promocije jedne takve stručne tiskovine je koncert na kojem će upravo te skladbe biti odsvirane. 


Tako su sinoć u dvorani NS Sesvete nove skladbe s motivima pojedinih narodnih pjesama, ali i jazza odsvirali mladi i talentirani učenici tambure GŠ Zlatka Grgoševića Gabriel Zečević, Patrik Zlomislić, Ivan Eržić i Teo Gavrić, bivši učenik danas student Marko Kralj, uz klavirsku pratnju Josip Frigan, nastavnika sesvetske glazbene škole. Još jedna školska profesorica sudjelovala je u programu, Ljudmila Kozik, profesorica violine i ujedno maestrova supruga koja je upotpunila izvrstan zvuk tamburaškog orkestra KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec koji je zasvirao za kraj koncerta, a čiji je umjetnički voditelj upravo prof. Kozik.


Ova umjetničko-glazbena večer održana je u okviru Sesvetskih dana kulture uz organizaciju Centra za kulturu Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.10.2023. 11:07:11

Create Account