Držić i Cervantes naziv je sinoć u Sesvetama otvorene izložbe slika Dubravka Kastrapelija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2024. 13:24:06
 Držić i Cervantes naziv je sinoć u Sesvetama otvorene izložbe slika Dubravka Kastrapelija

Foto: NS Sesvete

Dubravko Kastrapeli, akademski slikar iz Zagreba poznati je naš ilustrator i grafički dizajner.



Držić ili Cervantes? Tko je bolji? Dođite i uvjerite se u galeriju Narodnog sveučilišta „Sesvete“, gdje je jučer, u ponedjeljak, 29. travnja otvorena izložba akademskog slikara Dubravka Kastrapelija. Svečanost otvaranja obogatili su svojim nastupom učenici dramske grupe KAOS Gimnazije Sesvete, izvodeći kratki dijalog Držića i Cervantesa. Nastupili su: Karlo Cvrtak, Roko Kemfelja i Lovro Riha. Na kraju otvaranja izložbe arijom "Život je lijep" iz mjuzikla "Dundo Maroje", Natalie Ćurić i Tin Marasović oduševili su mnogobrojnu publiku uz Sabinu Mikša na gitari. 


Sam autor diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški smjer, u klasi prof. Kesera i kod prof. Damjanova na temu "Utjecaj umjetničkog djela na likovno izražavanje djece". Veći dio svog radnog vijeka proveo je u Hrvatskom Crvenom križu kao grafički dizajner, gdje je ilustrirao i dizajnirao brojne knjige, plakate, letke i slikovnice. Osim toga, bio je vanjski suradnik mnogih izdavača te ilustrator brojnih knjiga i udžbenika.


Posljednjih petnaest godina posvetio se ilustriranju omiljenih književnih djela, počevši s Cervantesovim "Don Quijoteom", a zatim prelazeći na djela našeg poznatog komediografa Marina Držića.


Izložbu se može razgledati do 15. svibnja.



Create Account