Otvorena Šuma dobrih djela, izložba dječjih likovnih radova.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2022. 11:23:49
Otvorena Šuma dobrih djela, izložba dječjih likovnih radova.

Foto: Irena Vidošević

Šuma dobrih djela naziv je izložbe likovnih radova djece iz triju vrtića koja je otvorena sinoć u Muzeju Prigorja.



Točnije, izložba je postavljena u izložbenom prostoru Muzeja Prigorja, a samo otvorenje radi epidemioloških razloga bilo je upriličeno ispred zgrade kurije odnosno muzeja.


U projektu su sudjelovala djeca skupine Perlice iz DV Pahuljica na otoku Rabu, djeca skupine Tigrići DV Šegrt Hlapić iz Sesveta, te četiri skupine EKO grupe DV Bukovac (Balončići, Pahuljice, Pčelice, Žirafe), a zaokružen je izložbom dječjih radova u Muzeju Prigorja.


Ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želja Želle i ravnateljica Dječjeg vrtića Bukovac Gordana Lukačić pozdravile su prisutne, a mentorica Blaženka Videc ukratko je opisala kako je s kolegicama kroz projekt „Šuma dobrih djela“ uspjela kod djece pobuditi ljubav prema prirodi i okolišu, te kroz različite aktivnosti proširiti znanja i spoznaje o raznolikosti i bogatstvu različite vrste stabala u različitim krajevima Hrvatske, različitim vrstama životinja kojima je šuma prirodno stanište.


 Povezivanje djece sudionika ovog projekta bilo je video pozivima kojima su izmjenjivali nove spoznaje vezane uz temu i predstavili važne eko poruke upućene šumama. U jednom video pozivu sudjelovala je i etnologinja Muzeja Prigorja Jagoda Vondraček Mesar koja je prezentirala nekoliko predmeta izrađenih od drveta (kalup za cipele, jaslice, vreteno, pernica, igračke…) koje i danas koristimo u svakodnevnom životu.


Izložba se može pogledati do 15. ožujka 2022. godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account