OŠ Brestje ekipno najbolja na školskom prvenstvu Hrvatske u sudokuu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2021. 12:42:48
OŠ Brestje ekipno najbolja na školskom prvenstvu Hrvatske u sudokuu

Foto: OŠ Brestje, Hrvatska Mensa

U organizaciji Hrvatske Mense i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) u Vodicama je završeno prvenstvo Hrvatske u sudoku za osnovne i srednje škole, a na kojem je u ekipnoj konkurenciji osnovnih škola OŠ Brestje osvojila prvo mjesto.
U subotu, 4.12.2021 je u Vodicama održana završna razina Prvenstva Hrvatske u sudokuu za osnovne i srednje škole, u organizaciji Hrvatske Mense i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO). Plasman na završno natjecanje izborilo je 80 najboljih učenika iz osnovnih i srednjih škola, temeljem rezultata regionalnih natjecanja, na kojima se za odlazak u Vodice borilo 665 učenika, od ukupno 4780 koliko je sudjelovalo u prvom krugu, školskim natjecanjima. 


Učenici su se prema dobi natjecali u tri kategorije: bistrići (I.-IV. razred OŠ), kadeti (V.-VIII. razred OŠ) i juniori (I.-IV. Razred SŠ). 


Na državnom natjecanju u Hotelu Olympia u Vodicama sudjelovalo je po 40 kadeta i juniora, dok je za bistriće regionalna razina bila finalna. Petak je bio rezerviran za logičku radionicu, u kojoj su učesnici imali priliku rješavati razne logičke slagalice, a navečer je održan pub kviz. Nastupilo je 13 ekipa, a u pripetavanju slavonske Kulenove seke su bile bolje od Istrijana, dok su treći bili Splićani Antonio i MIOC.


U subotu se održalo natjecanje u sudokuu. Sudoku zadaci su raspoređeni u 4 cjeline: brzinac, klasika, varijacije i matematika, s kojima su se prvi u koštac uhvatili osmoškolci, da bi dobili poredak najboljih kadeta: 1. Iva Rabar (7.r. OŠ Vidikovac, Pula - 519), 2. Fran Marčec (6.r. V. OŠ Varaždin - 429) i 3. Ida Mikulin (8.r. OŠ Lučko - 219 bodova). 


U ekipnom natjecanju nastupile su 4 ekipe: 1. OŠ Brestje, Sesvete (1281), 2. OŠ Kamen-Šine, Split (954), 3. OŠ Čavle (907) i 4. OŠ Viktor Car Emin, Donji Andrijevci (504 boda - samo 3 člana).


Ekipu OŠ Brestje činili su Lea Mošnička, Marta Gojević, Ana Hrustić i Dorian Palikuća koji su drugoplasirane ostavili za čak 324 boda.


Poslije podne su nastupili srednjoškolci, kojima su zadaci malo otežani u odnosu na kadete, a plasman najboljih juniora je bio: 1. Tina Bratim (2.r. III. Gimnazija Split - 548), 2. Magdalena Mihalić (4.r. Gimnazija Karlovac - 484) i 3. Anja Vađić (4.r. XV. Gimnazija Zagreb - 469 bodova). 


U ekipnom natjecanju su također nastupile 4 ekipe uz sljedeći plasman: 1. III. Gimnazija Split (1658), 2. XV. Gimnazija Zagreb (1488), 3. Gimnazija i strukovna škola Juraj Dobrila, Pazin (1254) i 4. SŠ Marko Marulić, Slatina (774 boda - samo 3 člana). Pobjeda Tine Bratim iz Žrnovnice nije iznenađenje, obzirom da ona već ima dva juniorska nastupa na svjetskom prvenstvu.


Za bistriće je regionalna razina bilo završno natjecanje, a prema zbirnoj redosljednici najbolji su bili: 1. Melany Magdić (4.r. OŠ Vladimir Nazor, Duga Resa - 337), 2. Natan Milat (4.r. OŠ Izidor Kršnjavi, Zagreb - 329) i 3. Marin Šarić (4.r. OŠ Žnjan-Pazdigrad, Split - 308 bodova). Od 82 škole, njih 52 su imale ekipe od 2 ili 3 člana, a poredak je: 1. OŠ Žnjan-Pazdigrad, Split (681), 2. OŠ Manuš, Split (629) i 3. OŠ Vladimir Nazor, Čepin (613 bodova). 


Natjecanje su nagradama i donacijama podržali: Element d.o.o., enigmatski časopis Logo, enigmatski časopis Feniks, TZ Vodice, Grad Vodice, Splitsko-dalmatinska županija i Projektni tim e-Škole pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.2.2020. 9:37:47

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account