U blizini Sesveta vrtni centar Iva slavi prvi rođendan, popusti i nagradna igra

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2022. 9:58:51
U blizini Sesveta vrtni centar Iva slavi prvi rođendan, popusti i nagradna igra

Foto: Vrtni centar Iva

Na oko 3000 kvadrata otvorenog i 100 kvadrata zatvorenog prostora možete pronaći biljke i svu opremu za vrt i dvorište.



Vrtni centar Iva iz Štefanca, mjesto koje se nalazi u Međimurskoj županiji i koje je dobro poznato svim zaljubljenicima u vrtlarenje, 18. listopada 2021. otvorio je  svoja vrata nadomak Zagreba, u naselju Lukarišće koje se nalazi u sastavu grada Dugo Selo. Već više od 20 godina obitelj Mihalic i njihovi vrijedni djelatnici s posebnom ljubavlju i pažnjom prema zelenilu daju sve od sebe kako bi zadovoljili kupce iz Međimurja, a sada su isto odlučili napraviti i na adresi Šašec 31 u Lukarišću. 


Kako nam dolazi jesen, pravo je vrijeme za jesenske radove, promjene i dopune u dvorištu i okućnici te novo bilje na  terasi. Osim toga, postojeće biljke treba dobro nahraniti, orezati i pripremiti za sadnju, a svima nam ponekad dobro dođe koji koristan savjet i preporuka. Za sve to idealno mjesto je Vrtni centar Iva . Na oko 3000 kvadrata otvorenog i 100 kvadrata zatvorenog prostora možete pronaći biljke i svu opremu za vrt i dvorište.


 Vrtni centar Iva u Lukarišću slavi prvi rođendan i nagrađuje svoje vjerne kupce.


Od 20. do 22. listopada kupujte uz 10% popusta na sve, a ako je iznos vašeg računa veći od 200,00 kn imate priliku osvojiti prekrasan sobni bonsai Ficus u rođendanskoj nagradnoj igri.


Ne zaboravite Vrtni centar Iva nudi sve, baš sve, za uređenje vašeg vrta, okućnice, doma ili radnog prostora.

Pozivaju vas sve da ih posjetite a od 20. – 22. listopada i da  uživajte u izboruu prigodnoj rođendanskoj ponudi.

Iskoristite jesenske dane za sadnju biljaka u vašem dvorištu.


Jesenska sadnja već je uvelike krenula, a Vrtni centar Iva poziva vas u svoj centar u Lukarišću, Šašec 31 po inspiraciju za sadnju. Vrtni centar prepun je biljaka koje ćete ove jeseni zasaditi, a u proljeće uživati u njihovoj ljepoti. Osim vanjskom bilja, u Vrtnom centru Iva uljepšajte svoj dom uz sobno bilje i ukrasne tegle. Također, pažnju posvetiti njezi te odaberite odgovarajuća gnojiva i supstrate. Pri odabiru biljaka pomoći će vam ljubazni djelatnici Vrtnog centra Iva.


Što se sadi ove jeseni?


Aktualno ove jeseni su ruže, zimzelene i listopadne magnolije. Zimzelene magnolije pružaju užitak u lisnatom drvetu tijekom cijele godine, a listopadne pak prekrasne cvjetove u rano proljeće. Zasadite i cedrove koji mogu biti srebrni ili zlatni. Zlatni cedar je jedna od najatraktivnijih zimzelenih vrsta zbog povijenih grana koje daju ovoj vrsti graciozan izgled. Srebrni cedar je piramidalnog oblika u mladosti, a kasnije nepravilnog, a iglice su mu bogate eteričnim uljima. Popularni su i bonsai forme, no njih obavezno sklonite od vjetra tokom zime. Topiary forme idealne su za one koji žele vrtlarenje podići na višu razinu, ako su vješti sa škarama i orezivanjem. Možete oblikovati geometrijske forme ili u oblike životinja, stvari. Mnogi izrađuju spirale i pompon forme od pačempresa. Kuglaste katalpe odbrat će oni koji žele dekorativno drvo koje ne cvate. Crveni javori, likvidambar, ukrasne trešnje i šljive te kineski jorgovan idealni su za one koji svojem dvorištu žele podariti vedrine i boje. Tulipanovac je za velika dvorišta u kojima treba brzo rastući hlad. Lipa je drvo koje umiruje i opušta, stoga je idealno kao dodatak kutku za ispijanje kave. Želite li trajnice, ove jeseni odaberite tuje danice, patuljaste tuje, borovice, erike, vrijesak ili različite sorte patuljastih pačempresa, ukrasnih trava, seduma. Za žive ograde iskoristite lovor višnje, fotinije, thuje smaragd, tise. Od voćnih sadnica, ove jeseni sade se borovnice, maline, kupine, ogrozdi, jagode, kaki ...


Dođite u Vrtni centar Iva u Lukarišću gdje vas očekuju svaki radni dan od 8 do 17 sati i subotom od 8 do 13 sati. Za sve informacije možete ih nazvati na broj 0953127090 ili posjetiti njihovu web stranicu http://www.vrtnicentariva.hr/


 Imaju i web shop sa svim dostupnim artiklima 


Cjelokupnu ponudu može pogledati na njihovom web shopu. Možete doznati sve pojedinosti o željenoj biljci i drugim proizvodima, ali i odmah kupiti. Proizvodi nakon kupnje stižu na vašu adresu. Naravno, uz svaku kupljenu stvar, naročito biljku, dobivate i stručni savjet od sadnje do njege i orezivanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 10:43:37

Create Account