Bernardić: Odnos gradske vlasti prema prometu je zabrinjavajući

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2024. 11:22:07
Bernardić: Odnos gradske vlasti prema prometu je zabrinjavajući

Foto: Socijaldemokrati

Građani Zagreba nisu građani drugog reda, i kada već plaćaju najveći porez na dohodak u državi onda barem zaslužuju da se voze na adekvatan način i da se te gužve smanje. 



Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata, Davor Bernardić održao je u četvrtak izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je, osim što se osvrnuo na jučerašnji tragični događaj u kojem je teško ozlijeđen mladić koji je poletio pod tramvaj misleći da prelazi zebru, ponudio prometna rješenja koja bi uvelike rasteretila promet u Gradu Zagrebu.


„Naime, na tom mjestu je zebra bila do zatvaranja Vlaške koje je napravljeno bez plana, i pomaknuta na drugo mjesto. No ta zebra je postala vidljiva jer nije frezana odnosno uklonjena s novim slojem asfalta već samo zasivljena pa se boja počela probijati i sada se vidi.


S druge strane druga zebra već je izblijedila. Dakle nema jasne signalizacije gdje je sada zebra pogotovo jer su oba prijelaza upuštena. Upravo zbog toga, mnogi građani misle da je ovdje zebra, pogotovo zato što ovdje nije napravljeno nikakvo dizanje ovog nogostupa. To samo pokazuje da u ovom slučaju nije bilo adekvatne reakcije nadležnog ministarstva, ali pokazuje i odgovornost gradskog ureda za promet, tu prije svega mislim na pročelnika Andru Pavuna i na direktora Zagrebačkih cesta.“  – rekao je Bernardić.


Gužve u Zagrebu su sve veće, a odnos gradske vlasti prema prometu zabrinjavajući


„Na vrijeme apeliram i pozivam gradsku vlast da naprave sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se zebre koje nisu adekvatno vidljive, iscrtaju kako bi se izbjegle eventualne buduće nesreće. Građani Zagreba nisu građani drugog reda, i kada već plaćaju najveći porez na dohodak u državi, i po kojem je svakom zaposlenom izbijeno između 50 i 100 eura mjesečno iz džepa, onda barem zaslužuju da se voze na adekvatan način i da se te gužve smanje. Prijedlog Socijaldemokrata jest da se pod hitno vrati u fokus adaptivno upravljanje prometom. 20 semaforskih raskršća u Zagrebu je podobno za sustav adaptivnog upravljanja prometom, to su Avenija Dubrovnik, Avenija Vukovar, Slavonska avenija, Zagrebačka avenija i cijela Maksimirska od Kvaternikovog trga na istok. Uz pomoć prometne regulacije i sustava pametnog upravljanja prometom (postavljanje kamera za koja su ta semaforska raskršća spremna), gradski promet može se ubrzati za 30% i to mora biti prioritet.“ – zaključio je predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.4.2024. 14:04:33

Create Account