Intervju: Nikola Pustak, trener NK Sesvetski Kraljevec – "Plasman u viši rang veliki je uspjeh"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2022. 12:39:54
Intervju: Nikola Pustak, trener NK Sesvetski Kraljevec – "Plasman u viši rang veliki je uspjeh"

Foto: NK Sesvetski Kraljevec

Nakon što su se nogometaši Sesvetskog Kraljevca plasirali u 4. HNL-a, porazgovarali smo s trenerom seniorske momčadi Nikolom Pustakom.






Pisali smo o velikim uspjesima seniora u NK Sesvetskom Kraljevcu koji su postali prvaci u PRVOJ ZAGREBAČKOJ LIGI dok od sezone 2022/2023 igraju u 4. HNL središte Zagreb A. Nakon protekle polusezone, ovog smo ponedjeljka na slikanju za njihov kalendar razgovarali i sa trenerom Nikolom Pustakom kojeg uz samu Upravu Kluba, lokalno smatraju glavnim i odgovornim „krivcem“ za navedene uspjehe seniora.


Gospodine Pustak, prvo Vam sa zakašnjemjem čestitamo ulazak u 4. NL. Veliki je to uspjeh za NK Sesvetski Kraljevec, Vas i vaše dečke. Jesu li to neki novi uvjeti, novi izazovi?


Hvala Vam! Je, veliki je uspjeh za dečke koji su to izborili, za mene i Klub a mislim i za cijeli "kvart". Svakako se radi o novim izazovima. Osjećamo da su utakmice teže, momčadi bolje. Navedeno se posebno očituje na gostujućim utakmicama. Mene osobno to i veseli jer je to jedini način da momčad napreduje, a to je moj glavni cilj.


Što bi izdvojili kao najveći izazov, koja Vam je utakmica bila najteža, zašto? 


Najveći izazov su gostovanja općenito najviše zbog podloge jer smo naviknuti na umjetnu travu a dočekuju nas tereni na kojima se ne može igrati pas igra. Također, susrećemo se sa ne kvalitetnim suđenjima pojedinaca i nepravdom koja iz toga proizlazi. To je svakako velik izazov koji nije nikome lak pa tako ni nama. Srećom to je u manjini. Snaga je ostati miran i pribran dok svi vide što se zapravo događa. No ne bi detaljnije o ovome. Sve će nas to ojačati. Na nama je da igramo najbolje što možemo. Najteža utakmica je bila protiv NK Zagreba u Veslačkoj koja je po meni najbolja ekipa s kojom smo igrali. Iako moram naglasiti, mogli smo i tu do bodova.


Kako je momčad podnijela sve to, kako ih motivirate? 


Dečkima ne treba dodatna motivacija. Vole nogomet. Imamo zaista dobru atmosferu i zajedništvo koje je najvažnije. Zadovoljan sam pristupom i radom ekipe i na treninzima i na utakmicama. Smatram da je i proces prilagodbe na viši rang natjecanja prošao dobro, što se vidi i iz nedavnih rezultata. Kako je polusezona odmicala sve smo se više dizali. Vratili su nam se neki ozlijeđeni igrači i u posljednjih 5 kola smo uzeli najviše bodova. To jasno pokazuje progresiju i opet samo mogu izraziti zadovoljstvo.



Dali ste ostvarili sve zacrtano iz priprema ili je bilo još prostora za bolji učinak?


Ljetne pripreme u amaterskom nogometu su uvijek malo teže provedive nego zimske. Godišnji odmori su u pitanju i to treba poštovati.  Po tom pitanju nikad nisam zadovoljan. Očekujem dobre zimske pripreme s maksimalnim odazivom i  opet dobrom radnom atmosferom. Bodovno smo unutar plana. Planirali smo negdje oko 21 bod i toliko smo i osvojili.

Naravno, mislim da prostora za bodovni napredak ima. Bio bih zadovoljan s pokojim bodom više nego ove polusezone.


Kako ste zadovoljni mladim igračima?


S mladima sam jako zadovoljan, najviše do sad. Vrlo je jednostavno - kroz selekciju koju konstantno vršimo sad smo došli do situacije da imamo 7-8 mladih igrača koji imaju i karakter i kvalitetu što je jako važno jer jedno bez drugoga ne ide. Moj stožer i ja ćemo nastaviti inzistirati na takvom dualnom odgoju mladih igrača. U Kraljevcu zaista imamo talentiranu djecu i nastavit ćemo gurati domaće momke. Moram istaknuti da je to moguće jedino uz suradnju trenera koja je sjajna. Ovim putem se zahvaljujem trenerima juniora i kadeta – Mariu Bariću i Daliboru Fabijaniću te voditelju škole nogometa Petru Deliću kao i svim ostalim trenerima koji nam uvijek izlaze u susret.


Na kraju, čuli smo a i osjetili da ste dosta samozatajni i kao trener i kao ekipa što je pohvalno u profesionalnom svijetu no i navijači i javnost  imaju svoje interese.. recite nam nešto više o sebi, možda i neku poruku za kraj?


(smjeh) Istina. Volim da su u prvom planu igrači, ekipa i klub. Nema mjesta za individualna isticanja, pogotovo ne trenera. Istaknuo bi 2 stvari. Jedna je naš Kwedi, koji je od ove godine u stožeru na funkciji pomoćnog trenera. Svi koji poznaju Kwedija znaju kakav je čovjek i profesionalac i koliko nam je od pomoći. Također, tu treba posebno pohvaliti i Upravu Kluba jer se na ispravan način odnose prema "legendi" kluba i cjelokupnom radu.

Druga su naši navijači. U prvom intervjuu koji sam dao za Kraljevec pozvao sam navijače da se vrate na tribine jer sam načuo da je postojala organizirana navijačka skupina.

I vratili su se. Prate nas vjerno već skoro 2 godine, glasni su i veseli, a uvijek u granicama normalnog i pristojnog ponašanja. Dečki hvala u ime ekipe!

Uh, nešto o sebi. Magistar sam kineziologije, radim kao prof. TZK u srednjoj školi.

Vidim se kao trener u seniorskom nogometu - to me jedino istinski zanima u poslovnom svijetu, a kad stignem radim i individualno s igračima.

Rođen sam u Zagrebu a matični klub Trnje će uvijek ostati kao br 1. u srcu.

U slobodno vrijeme gejmam i družim se s ljudima.


Hvala Nikoli i cijelom Klubu kojem želimo i daljnje uspjehe!


Razgovor vodila Silvija Lažeta


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.11.2023. 11:28:53

Create Account