Odigran jubilarni 20. školski nogometni turnir u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.6.2023. 15:36:03
Odigran jubilarni 20. školski nogometni turnir u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na turniru  je sudjelovalo 57 ekipa odnosno 684 djece, dječaka i djevojčica svih razreda iz osnovnih škola Sesvetski Kraljevec, Iver i Sesvetska Sela.



U subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja odigran je jubilarni 20. školski nogometni turnir kojeg Nogometni klub Sesvetski Kraljevec isto toliko godina organizira zajedno s osnovnim školama u  Sesvetskom Kraljevcu u cilju popularizacije nogometa i stvaranja baze novih mladih nogometaša, a u današnje vrijeme sve više i u cilju odvraćanja djece od velikih kušnji koje dolaze s ekrana ali i u cilju povezivanja lokalne zajednice. 


Turnir je ove godine pozvao na suradnju i OŠ SESVETSKA SELA a osim sportskog imao je i zabavno edukativni karakter jer su u sklopu turnira nastupali  KUD Dragutin Domjanić Vugrovec i Plesni studio Lana dok su se najmanji posebno interaktivno zabavili u manifestacijama DVD-a Sesvetski Kraljevec i MUP-a. 


Ovaj je turnir jedinstven po svojoj konfiguraciji sastava ekipa, odnosno u svakoj ekipi zajedno s dečkima igraju i djevojčice. Koliko nam je poznato ovo je jedini turnir takve vrste s dodatnim jedinstvenim propozicijama u Europi u kojem obavezno u ekipi moraju igrati i djevojčice. 


Najboljima ekipama su uručene medalje, a najboljim pojedincima iz svake razredne skupine malene statue nogometaša. 


Nagrade su uručili saborski zastupnik Ante Deur, predstavnik gradskog Ureda za sport Petar Latinčić, izaslanik Zagrebačkog nogometnog saveza Dražen Markota, ravnatelji kraljevečkih škola Katarina Rajković i Tomislav Narančić, te predstavnici NK Sesvetski Kraljevec.


Na ovogodišnjem jubilarnom 20. (dvadesetom) tradicionalnom školskom turniru je na razne načine sudjelovalo preko tisuću djece, djevojčica i dječaka,  njihovih roditelja, braće i sestara, baka i djedova i drugih prijatelja Kluba i lokalne zajednice sa područja tri osnovne škole. U dva dana svog održavanja okupilo je tisuće posjetitelja koji su mogli uživati i u gastronomskim delicijama a na kraju turnira i u šestominutnom vatrometu te u zajedničkom praćenju finalne utakmice Lige nacija na 2 ekrana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.11.2023. 11:28:53

Create Account