Sesvete u Pločama kod lidera Jadrana odigrale neriješeno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.3.2023. 10:10:43
Sesvete u Pločama kod lidera Jadrana odigrale neriješeno

Foto: Borko Samec, Sesvete danas/arhiva

U 17. kolu 2. HNL-a u Pločama NK Jadran Luka Ploče - NK Sesvete 1:1 (0:1).



U derbiju ne kola nego prvenstva vodećoj momčadi prvenstva Jadranu u goste su stigli nogometaši Sesveta, drugoplasirana momčad prvenstva. Ulog je bio veliki, jer momčad koja osvoji prvenstvo izravno se plasira u viši rang, a drugoplasirani ide u kvalifikacije. Na stranu sad može li Jadran dobiti licencu ili ne za viši rang, ovog je trenutka vodeći, a Sesvete čine sve u pokušaju stizanja vodećeg i osvajanja prvenstva.


Upravo je takva bila i ova utakmica, pravi susret dvije vodeće momčadi. U prvom poluvremenu gosti su imali više od igre što su okrunili pogotkom u 29. minuti iz kaznenog udarca. Nakon prekršaja u kaznenom prostoru domaćih sudac dosuđuje udarac s bijele točke kojeg izvodi kapetan Marin Brigić i s preciznim udarcem dovodi svoju momčad u vodstvo. 


S vodstvom Sesvećani odlaze na odmor. U nastavku domaći žarko žele izjednačiti, gostujuća obrana teško izdržava i konačno pred kraj utakmice u 85. minuti popušta kada rezultat izjednačava Nikola Marić.


Jadran je zadržao prednost od četiri boda ispred Sesveta  Sesvete su sve bliže "ligi 12", odnosno drugom rangu natjecanja radi mogućeg nedobivanja licence Jadrana, no trener Rajko Vidović  je izjavio kako bi radije da se to dogodi s osvojenim prvim mjestom. "To bi tada bilo sasvim sportski. Sve ćemo poduzeti u nastavku prvenstva da se tako i ostvari", izjavio je Vidović.




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account