Pobjeda Sesveta nad Porečom, slijedi razigravanje za 3. mjesto sa Spačvom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2024. 10:51:55
Pobjeda Sesveta nad Porečom, slijedi razigravanje za 3. mjesto sa Spačvom

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, arhivska fotografija

U 10. kolu Paket24 Premijer lige, Lige za prvaka Sesvete su u Jelkovcu pobijedile Poreč s 32:28 (17:14).




Za posljednju utakmicu Sesvećana u ovom prvenstvu uoči razigravanja za treće mjesto znalo se da će biti teška možda i dramatična, no ispala je manje teška i dramatična od očekivanja. Domaći suodmah na početku susreta dali do znanja da su u Jelkovcu oni gazdei već u 7. minuti ima prednost od 4:1. Poreč malo po malo hvata zalet i u 13. minuti stiže na minus jedan (6:5), a tri minute poslije i do izjednačenja (7:7). Rukometaši Sesveta nakon toga rade seriju od tri pogotka u nizu i to uspijevaju održati do kraja prvog poluvremena (17:14). 


Poreč je u nastavku učinio maksimalan napor u pokušaju stizanja domaćaće momčadi i u tome uspijevaju  sredinom poluvremena kad stižu do novog izjednačenja 21:21. I držao je priključak sve do završnice. Onda su Sesvećani u samo dvije minute uspjeli postići tri pogotka za redom i pobjeći na plus pet (31:26) i tako riješiti pitanje pobjednika. Završilo je 32:28. 


S osam pogodaka najefikasniji je bio Davor Gavrić dok je Patrik Hršak postigao 7 pogodaka. 

Iako su Sesvete više nego uvjerljivo osvojile treće mjesto sa 6 bodova prednosti ispred Spačve, prema pomalo bedastim pravilima Hrvatskog rukometnog saveza još se mora igrati doigravanje za to treće mjesto sustavom osvajanja 6 bodova, s time da se računaju i međusobne utakmice iz Lige za prvaka gdje Sesvete imaju dvije pobjede, dakle prenose 4 boda što znači da bi im bila dovoljna još samo jedna pobjeda, a teoretski se mogu odigrati i tri. 


Doigravanje će se igrati krajem svibnja.


Sesvete: Filip Perić (7), Marko Prpić; Aleksandar Čaprić, Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić 2, Ivan Dumenčić 1, Josip Tomić 2, Filip Turčić 3 (2), Zlatko Raužan 4, Mislav Šuker, Davor Gavrić 8, Karlo Godec 2, Nikola Finek, Matej Ćuk 3, Ante Lasan, Josip Topić

Trener: Igor Vori 



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.5.2024. 9:12:29

Create Account