Anka Bandiću uručivala diplomu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2017. 8:32:09
Anka Bandiću uručivala diplomu

Foto: Darko Židak

U petak navečer u vatrogasnom domu u Moravču stvarno  veselica je bila mrak. A bila je i Mrak.

Udruga vinogradara i vinara Zagreb, što drugim riječima znači uglavnom sesvetski vinari, održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. A to je svake godine prilika da više od 130 članova udruge preda svoja vina na ocjenjivanje, te se ovaj godišnji skup vinara uglavnom koristi za predaju diploma.

Ove je godine ocjenjivačka komisija u sastavu od troje naših uglednih enoloških stručnjaka, Zdenko Ivanković, Hrvoje August i Maja Firšt Baća, ocijenila 104 uzoraka vina, te dodijelila 18 zlatnih, 41 srebrna i 27 brončanih medalja, te 8 priznanja, dok je 10 vinskih uzoraka odbačeno.

Zanimljivo je da je član udruge i gradonačelnik Milan Bandić koji je također na ocjenjivanje dao dva svoja vina i dobio dvije zlatne medalje.

Pobjednik ovogodišnjeg ocjenjivanja vina je Boris Mahač koji je za svoj traminac osvojio 18,5 bodova od mogućih 20, a odmah do njega bio je cabernet sauvignon Milana Bandića koji je osvojio tek dvije desetinke boda manje.

Bandić kojeg sinoć nije bilo, sigurno bi bio došao da se nije posvađao s predsjednikom skupštine vinarske udruge Marijanom Tomuradom koji je ovom prigodom još jednom javno ponovio da se upotpunosti povlači iz politike i nastavlja se dalje baviti svojim vinogradom.

Zanimljivo je da je nazočni predsjednik gradske četvrti Sesveta, Dražen Markota, đentlmenski uručivanje najznačajnijih zlatnih diploma ustupio nazočnoj kandidatkinji za zagrebačku gradonačelnicu Anki Mrak Taritaš, koja je sa zadovoljstvom željela kolegi Bandiću uručiti zlatnu diplomu, međutim nije ga dočekala. No zato je za punim stolom zajedno s Markotom s jedne strane i Pandekom s druge zapjevala "dal češ doći il' ne doći, čekat ću te do pol noći....".

Nije čekala do pol noći, a ni Milan nije doš'o po diplomu.

Netko je u sali pitao, "od kud ova ovdje", a drugi odgovorio, pozvala ju kampanja. Mi bismo dodali i čaša najboljeg zagrebačkog vina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.8.2022. 12:38:56

Create Account