CRO Race zatvara na kratko u nedjelju važnu prometnicu u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.9.2023. 16:11:30
CRO Race zatvara na kratko u nedjelju važnu prometnicu u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, prošlogodišnja utrka

Međunarodna biciklistička utrka koja se već četiri dana vozi po Hrvatskoj, završava u nedjelju kada se na području Zagreba i Zagrebačke županije povremeno zatvaraju pojedine prometnice.U Nedjelju se vozi posljednja 6. etapa Međunarodne biciklističke utrke CRO RACE 2023 od Svete Nedjelje, kroz Zagrebačku županiju i natrag prema Zagrebu, radi čega će glavna prometnica D3 od Svetog Ivana Zeline prema Sesvetama biti zatvorena za sav promet, vjerojatno od oko 13 do oko 14,30 sati. 


Kroz područje Sesveta državna cesta D3 od granice sa Svetim Ivanom Zelina u Lužanu pa do izlaska iz Soblinca u pravcu zagrebačke zaobilaznice kod čvora Popovec bit će zatvorena za sav promet neposredno prije nadolaska biciklističke kolone, pa sve do prolaska posljednjeg službenog vozila iz pratnje utrke. Pretpostavlja se da će prometnica biti zatvorena u navedeno vrijeme.  


Ulazak biciklista na sesvetsko područje u Lužanu očekuje se nešto malo prije 14 sati, a izlazak na rotoru u Popovcu cca 5 minuta kasnije


Službena obavijest policije


U nedjelju, 1. listopada od 11 do 16  sati, na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Samobora (start) preko Grada Svete Nedjelje i dalje u smjeru Velike Gorice, zatim prometnicama Grada Zagreba do Čvora Ivanja Reka- Sesvetski Kraljevec- Dugo Selo- Vrbovec- Sveti Ivan Zelina - Soblinec te do ulaska u završne krugove Ulicom Hrvatske bratske zajednice preko Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik do cilja.

 

Savjeti građanima

 

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, osim zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice koji će biti zatvoren od 8 do 17 sati, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila uklone s kolnika a ukoliko to ne bude moguće zaustave uz desni rub kolnika te pričekaju prolazak zaštitnice utrke.

 

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

 

Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.10.2023. 11:22:04

Create Account