Domjanićeve noći završene u nedjelju folklornim susretima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.10.2023. 16:02:05
Domjanićeve noći završene u nedjelju folklornim susretima

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Devet folklornih skupina izvelo je u nedjelju u Adamovcu 13 programa od kojih četiri u dječjoj dobi. 



Trodnevna manifestacija Domjanićeve noći ujedno najveća i najznačajnija prigorska manifestacija Sesvetskog prigorja završena je jučer u nedjelju susretima folklornih društava koji je unatoč tmurnom, hladnom kišnom danu privukao veliki broj posjetitelja koji su u potpunosti ispunili veliki šator postavljen na igralištu adamovečke škole.


Na 15. folklornim susretima iz kojih je izrasla trodnevna manifestacija Domjanićeve noći ove je godine sudjelovalo devet KUD-ova i jedan dječji vrtić s ukupno 13 programa od kojih 4 dječja. Sudjelovali su: kao najmlađi Dječji vrtić Sesvete - odgojna skupina Jaglaci, KUD Dragutin Domjanić (D.D.) Adamovec, KUU Staro Brestje i KUD D.D. Vugrovec. 


Nakon djece nastupili su odrasli folkloraši i to KUD D.D, Adamovec, KUU Staroj Brestje, FA Sesvetska Sela, Eko Etno udruga Prigorske sem gore list, KUD Zdenčina 1562, KUD Sesvete, KUD Kašina i KUD Laz. Folklorne susrete otvorila je mala Adamovčanka Gita, a program je vodila Lucija Antolković koja je zahvaljujući gostima i publici na dolasku posebno u ime organizatora, a i svih Adamovčana zahvalila  većini dragoj i vrlo poštovanoj doktorici Snježani Blažinović koja je nakon 30 godina ordiniranja u Adamovcu otišla u zasluženu mirovinu. 


Nakon dvosatnog folklornog programa uslijedio je koncert legendarnih Deči z bregov, a potom navečer uobičajena zabava. 


Organizator Domjanićevih noći bio je, kao i do sad KUD Dragutin Domjanić Adamovec uz potporu PŠ Dragutin Domjanić Adamovec, DVD Adamovec i M.O. Adamovec, dok su potporu pružili Grad Zagreb i VGČ Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2023. 13:59:17

Create Account