Korona otkazala memorijalni "Židakov" turnir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.7.2020. 13:15:20
Korona otkazala memorijalni "Židakov" turnir

Foto: Sesvete danas

Prošle godine ustanovljen memorijalni malonogometni turnir "Tomislav Židak", na žalost ove godine neće biti održan zbog epidemioloških razloga.



Malonogometni turnir Memorijal Tomislava Židaka, kojeg su u sinergiji članovi sportskog društva Prigorje iz Vugrovca i veterani NK Kašine zajednički ustanovili, ove godine neće, na žalost, prema planu biti nastavljen. Želja je bila ovih entuzijasta s naslovne fotografije da se memorijalnim malonogometnim turnirom koji bi trebao postati  tradicionalnim, očuva uspomena na ovog Vugrovčana, velikana hrvatskog sportskog novinarstva, te jednog od najvećih novinskih pisaca o nogometu. 


Prošle godine organiziran sredinom srpnja i odigran na školskom igralištu u Vugrovcu, turnir je predviđen organizirati svake godine sredinom srpnja. 


"Na žalost, ove je godine  situacija takva da je bolje ne preuzimati rizik. Osim toga i bez epidemije ne bismo mogli održati turnir kod vugrovečke škole zbog oštećenosti objekta, odnosno cijelo je područje zatvoreno i sad je gradilište, jer je škola jako oštećena u potresu, pa bismo trebali turnir održati negdje drugdje, no željeli smo da se on odigrava baš u njegovom Vugrovcu. Eto, nije nam bilo suđeno odmah nakon prvog turnira njime nastaviti, no nadamo se da će dogodine  sve ponovo biti uredu i da ćemo moći nastaviti zacrtanim planom", rekao nam je jedan od organizatora turnira, predsjednik SD Prigorje Mario Ban.


A spomen na velikog Tomicu ionako ne blijedi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.6.2023. 10:28:55

Create Account