Ponovo jači potres na Banovini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2021. 11:53:42
Ponovo jači potres na Banovini

Foto: EMSC mapa

Prilično jak potres kod Petrinje dogodio se u srijedu prije podne magnitude 4,1 Richtera.U srijedu, 24. veljače 2021. godine u 10 sati i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom nedaleko od Petrinje, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice", izvijestila je seizmološka služba. Hipocentar potresa nalazio se na dubini od oko 10 kilometara.


EMSC agencija prethodno je javila da je magnituda bila 3,7, pa je potom ispravljeno na 4,3 Richtera. Na mobilnoj platformi EMSC-a odmah se javilo mnogo građana koji su osjetili potres, a deseci su bili i s područja Sesveta.


"Riječ je o seriji naknadnih potresa, koja se malo smanjila, ali još uvijek traje", pojasnio je seizmolog Tomislav Kuk za Media Servis. 


Unatoč snazi ovog potresa on ipak nije bio toliko jak da bi na području Prigorja mogao izazvati neke materijalne štete, a tek neke manje štete mogu se očekivati u epicentralnom području i to na već oštećenim objektima.
Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account