Požar kod groblja Markovo Polje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.6.2019. 15:54:57
Požar kod groblja Markovo Polje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kod groblja Markovo Polje izbio je danas požar u kojem je izgorio gospodarski objekt i drvena vrtna kućica.


Danas u rano poslije podne izbio je požar na privatnom gospodarskom objektu koji se nalazi u neposrednoj blizini groblja Markovo Polje, odnosno u blizini objekata za prodaju cvijeća  svijeća, odnosno klesarskih usluga.  U požaru objekata koji je zamijećen nešto iza 13 sati izgorjeli su objekti u privatnom vlasništvu - drvena štala u kojoj srećom nije bilo životinja, te daščara - vrtna kuća. 


Čini se da je požar nastao kao posljedica nedopuštenog zapaljenja parcele koja se nalazi neposredno uz parcelu na kojoj su se nalazili objekti koji su u požaru u potpunosti izgorjeli.


 Na požar su izašli vatrogasci JVP Zagreb iz Dubrave s dva vozila i desetak ljudi, koja unatoč brzog dolaska na požarište, zbog relativno kasne dojave nisu mogli spasiti objekte koji su do njihovog dolaska već bili u velikoj mjeri izgoreni.


Očevid će obaviti policija, no od očevidaca doznajemo da je netko zapalio parcelu u blizini izgorenih objektata od čega se požar proširio i na gospodarsko dvorište, te zahvatio objekte. Tijekom požara, a do dolaska vatrogasaca čulo se i više eksplozija što može govoriti da se u daščari nalazila i kakva zapaljiva tekućina.


Vatrogasci upozoravaju da je paljenje vatre na otvorenom od 1. lipnja do 1. listopada upotpunosti zabranjeno i može biti tretirano kao kazneno djelo. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.7.2022. 13:22:11

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account