Prvi dan škole: "Čuvajte nas, pazite nas..."

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2017. 17:47:00
Prvi dan škole: "Čuvajte nas, pazite nas..."

Foto: Ilustracija

Sutra je prvi dan nove školske godine, a ujedno s njom kreće i akcija zaštite djece u prometu.


Kao i svake godine uoči početka škole, najavljena je tradicionalna akcija MUP-a "Poštujte naše znakove". Cilj je privući pozornost javnosti na djecu u prometu, a posebno na one najmlađe, polaznike prvih razreda kojima je to prvi samostalni kontakt s prometom.


Unatrag deset godina, na hrvatskim prometnim površinama smrtno je stradalo 120 djece, a ozlijeđeno ih je oko 13 tisuća. Ove je godine u Hrvatskoj u prve razrede upisano više od 40 tisuća djece, što znači i toliko novih svakodnevnih sudionika u prometu.


Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić istaknula je kako je veoma važno da djeca policiju doživljaju prijateljski i to upravo i mogu ukoliko prvašićima kroz prve tjedne dođe policijski službenik. Dosad su djeca jako dobro prihvaćala tu praksu, dodala je Klarić.


Da je izuzetno važna suradnja resornih ministarstava pokazuju sve bolji rezultati. Poseban apel roditeljima uputio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuvši važnost odgovornog ponašanja roditelja prema svojoj djeci na način da im neprestano ukazaju na pravilno i propisno ponašanje u prometu.


...Jer prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima.


Početak nove školske godine bit će najavljen i u Sesvetama


Auto-klub Sesvete zajedno s Hrvatskim autoklubom organizira tradicionalnu prometno edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om (nastavak prometno preventivne akcije Sigurno i vješto u prometu). U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.

U Sesvetama prometno edukativna akcija održati će se dana 9.9.2017. godine (subota) s početkom u 10:00 sati na Trgu D. Domjanića, Sesvete.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 2 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.2.2024. 15:08:16

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account