Prvo ovogodišnje darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2024. 9:22:50
Prvo ovogodišnje darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Foto: Plakat

Crveni križ poziva na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama ovog utorka, 23. siječnja od 13 do 17,30.Krvi uvijek treba, krv treba čekati pacijenta, a ne obrnuto. Stoga iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.  Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Akcija će biti održana kako je i uobičajeno u velikoj dvorani Obrtničkog doma u Ninskoj 11, ovog utorka, 23. siječnja od 13 do 17,30, dakle to je vrijeme unutar kojega darivatelji krvi mogu pristupiti akciji.


Možda niste znali:  Dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 14:53:31

Ukoliko ćete glasati na izborima za Sabor, kome namjeravate dati svoj glas? Nudimo 7 kandidacijskih lista abecednim redom.

Fokus Republika
Domovinski pokret
HDZ
MOST
Možemo!
SDP
Socijaldemokrati
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account