Darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka, 28. studenoga

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2023. 11:42:18
Darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka, 28. studenoga

Foto: HZTM/stanje zaliha krvi na 25.11.2023.

Crveni križ poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 28. studenog od 13 do 17,30.
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održana ovog utorka,28. studenog u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Obrtničkog doma u Ninskoj 11c u Sesvetama.


Trenutno ima manjka na zalihama nekih krvnih grupa. Krvi uvijek treba, krv treba čekati pacijenta, a ne obrnuto. Stoga iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.  Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.7.2024. 11:03:37

Create Account