Sesvetski ogranak Domovinskog pokreta u akciji darivanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.12.2020. 12:42:32
Sesvetski ogranak Domovinskog pokreta u akciji darivanja

Foto: Domovinski pokret Sesvete

Proteklih dana ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Sesvetama  darivao je poklone starijim sugrađanima koji se nalaze u teškim životnim i materijalnim situacijama.



Vrijedne ruke članova sesvetske organizacije prikupile su hranu i sanitarne potrepštine te su paketi podijeljeni najpotrebnijima. 


Predsjednica ogranka Domovinskog pokreta Sesvete  Zorica Gregurić izrazila zadovoljstvo što sugrađanima mogu bar malo ublažiti nedaće s kojima se svakodnevno nose. 


"Pa znamo da je radost veća kad se dijeli s drugima. Domovinskom pokretu važna je svaka osoba i zalaže se za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog čovjeka. Zato nam je iznimno važno ublažiti posljedice sve težeg socijalno-ekonomskog statusa našeg naroda. Briga za dostojanstven život te još više za dostojanstvenu starost imperativ je od kojeg nećemo odustati. Ovom akcijom želimo pokazati da nam je ne samo stalo, nego da i aktivno participiramo", izjavila je predsjednica sesvetskog ogranka Zorica Gregurić.


U vrijeme kada epidemiološke mjere zahtijevaju i nameću ne samo fizičku, nego sada i socijalnu distancu, zabranu okupljanja, zatvaranje prostora u kojima su bila organizirana društvena događanja, posebno trpe naši stariji sugrađani. Rijetki su oni koji brinu o socijalnoj uključenosti starijih osoba i zato su lokalni izvori pomoći i podrške su itekako potrebni, kažu u sesvetskom dijelu Domovinskog pokreta.


"Osim osiguranja osnovnih životnih potreba, razgovor, blaga riječ i lijepa gesta puno znače", zaključuje predsjednica Gregurić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.8.2022. 12:22:22

Create Account