Sesvetski sud kaznio trojicu vozača koji su ovaj tjedan izazvali tri prometne nesreće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2023. 11:38:46
Sesvetski sud kaznio trojicu vozača koji su ovaj tjedan izazvali tri prometne nesreće

Foto: Pixabay

Općinski sud u Sesvetama kaznio je trojicu vozača koji su ovaj tjedan izazvali prometne nesreće u tri zasebna slučaja na području Sesveta.




U ponedjeljak, 2.  listopada 2023. godine u 11.15 sati, u Sesvetama, na križanju Bistričke ulice i Ulice Zinke Kunc je 63-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je zbog držanja nedovoljnog razmaka iza drugog vozila, naletio na drugi osobni automobil. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta. Utvrđeno je kako je 63-godišnji vozač vozilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,75 g/kg) te je uhićen i smješten na otrježnjenje. Na Općinskom prekršajnom sudu u Sesvetama kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1510 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima C kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

U ponedjeljak, 3. listopada 2023. godine u 17.20 sati u Soblincu u Soblinačkoj ulici je 40-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je, također zbog držanja nedovoljnog razmaka u kretanju iza drugog vozila, prouzrokovao prometnu nesreću u kojoj je nastala materijalna šteta. Obavljenim očevidom i provedenim alkotestiranjem je utvrđeno kako je 40-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,14 g/kg) te je nakon otrježnjenja odveden na Općinski sud u Sesvetama gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1510 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca .

 

U srijedu, 4. listopada 2023. godine u 16 sati u Sesvetama, na raskrižju Jelkovečke ceste i Karlovačke ulice, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom u vrijeme dok mu je izrečena zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole na dvije godine, a koja je važeća do siječnja 2025. godine. Osumnjičeni muškarac je odveden na Općinski sud u Sesvetama gdje mu je određeno zadržavanje do 10 dana u Zatvoru u Remetincu, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account