Pijan vozio motor kroz Popovec, policija ga uhitila, a sesvetski sud kaznio

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.9.2023. 15:45:07
Pijan vozio motor kroz Popovec, policija ga uhitila, a sesvetski sud kaznio

Foto: Pixabay

Sud ga kaznio sa 1840 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 4 mjeseca.



U subotu, 23. rujna 2023. godine oko 20.50 sati u Sesvetama-Popovec u Vugrovečkoj ulici u nadzoru prometa zaustavljen je motocikl zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak. Nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg u organizmu te da je upravljao motociklom bez upisane A kategorije u vozačku dozvolu. Također, utvrđeno je da ima veći tehnički nedostatak na motociklu u vidu što pokazivači smjera nisu u funkciji i neorginalni ispušni sustav.


Zbog počinjenih prekršaja, vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva i redovnog rada suda. Nakon toga, vozač je doveden na Općinski sud u Sesvetama gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1840 eura, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

 


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account