Sesvetski sud primjereno kaznio pijanog vozača koji je počinio nesreću vozeći bez dozvole jer mu je ukinuta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.9.2023. 12:12:26
Sesvetski sud primjereno kaznio pijanog vozača koji je počinio nesreću vozeći bez dozvole jer mu je ukinuta

Foto: Pixabay

Pijanom mladiću vozačka je dozvola bila ukinuta radi ranijih mnogih prekršaja, no unatoč toga je vozio i prouzročio prometnu nesreću.



Prema informacijama iz policije, u Sesvetama na Zagrebačkoj cesti u srijedu, 13. rujna oko 21 sat došlo je do prometne nesreće. Mladić starosti 22 godine upravljao je osobnim automobilom, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, te gustoći prometa, zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, sletio izvan kolnika, gdje je naletio na parkirani osobni automobil. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba nego je nastupila materijalna šteta.

 

Vozač je alkotestiran te je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od najmanje 1,52 g/kg. Također je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem o oduzimanju vozačke dozvole, vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva i redovnog rada suda. Potom je doveden na Općinski sud u Sesvetama, gdje je pravomoćnom presudom kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2900 eura, troškove prekršajnog postupka u iznosu od 68 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account