Sportsko igralište u Blaguši popucalo po cijeloj dužini, niti nakon 3 godine nema sanacije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2023. 14:17:52
Sportsko igralište u Blaguši popucalo po cijeloj dužini, niti nakon 3 godine nema sanacije

Foto: Stjepan Combaj

Prije otprilike tri godine počelo je pucati asfaltno sportsko igralište u Blaguši, danas je pukotina u cijeloj dužini, a nadležni nikako da to saniraju.



U Blaguši tvrde da je njihovo sportsko asfaltirano igralište u središtu naselja još prije tri godine počelo pucati po sredini, na način da se očito po cjelokupnoj dužini igrališta plohe razdvajaju na dva dijela. 


"U početku nam nije bilo jasno što se događa, a potom smo shvatili da dio igrališta tone što je i izazvalo pucanje po sredini asfaltne plohe u cijeloj dužini igrališta", kaže nam predsjednik Mjesnog odbora Blaguša Stjepan Combaj i nastavlja: "Nismo odmah željeli dizati buku, jer smo nastojali problem riješiti na institucionalan način. O tome smo obavijestili gradsku četvrt u nadi da će nešto poduzeti po tom pitanju, no do danas ništa. Nekoliko sam puta i kontaktirao u četvrt, ali bez uspjeha, pa sada javno kažem da nas zavlače", ljutit je Combaj navodeći pri tom da ovdje čini se, barem za neko vrijeme neće trebati izvesti nikakav radikalniji zahvat, nego jednostavno samo adekvatno zatvoriti pukotinu koja je sada mjestimično već i šita od tri-četiri centimetara i desetak duboka.


Čini se da bi se za sada sve moglo riješiti malom količinom asfalta ili cestarske smole, no netko nadležan treba to zatražiti od Holdinga. Obzirom da je u pripremi malonogometni turnir koji se iz sigurnosnih razloga ne može igrati na puknutoj plohi, članovi mjesnog odbora su sami s jednim majstorom pukotinu privremeno zatvorili betonom, ali to nije adekvatna niti prikladna sanacija.


"Jasno mi je da je to kratkotrajno interventno rješenje, no moramo biti spremni za turnir, pukotine na asfaltu ne smije biti, a što drugo da radimo. Kako se ovi iznad nas odnose prema nama, nisam siguran da bi nam stručna sanacija stigla prije naše manifestacije i turnira", zaključuje srdito predsjednik Combaj dodajući kako su se nadležni donosili prema njima, tako će se i mještani Blaguše na skorim lokalnim izborima odnositi i prema njima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2024. 13:05:53

Create Account