STE/A/M dan u Sesvetama posjetio veliki broj djece i odraslih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.5.2022. 12:47:35
STE/A/M dan u Sesvetama posjetio veliki broj djece i odraslih

Foto: Marijo Spajić

Dan STE/A/M-a u Sesvetama održan je ove subote na prostoru uz prostorije Zelenih i plavih Sesveta.



Vruć subotnji dan bio je kao stvoren za održavanjem Dana STE/A/M-a u dopodnevno-rano popodnevima satima. Događaj je prvenstveno bio promociju znanosti i kreativnosti, a usmjeren prema djeci koje se željelo zainteresirati za područje prirodnih znanosti. 


Velik broj sudionika imao je priliku upoznati 3D printere, naučiti ponešto o robotici i riješiti logičke slagalice. 


Uz opisani dio STEM-a, na eventu je bio prisutan i onaj umetnuti "A" kao Art. Odnosno Ostvarenje, sada već poznate sesvetske edukativne radionice crtanja i slikanja sesvetske slikarice Sanele Đurinec Raič koja je djeci sklonoj likovnom izričaju ponudila slikanje i crtanje STEM svijeta. 


"Zahvaljujemo svima koji su nam se pridružili, a posebnu zahvalu upućujemo našim partnerima i izlagačima: FabLab, Institut POI, Ostvarenje, OŠ Luka, Učilište Sesvete, SŠ Jelkovec, Gimnazija Sesvete, Robokacija te Mathfinity. Veselimo se budućim aktivnostima, a nadamo se s još većim odazivom", izjavio je organizator ovog događaja Marijo Spajić.


Projekt je sufinanciran iz ESiF sredstava u okviru natječaja "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a".


Galeriju fotografija možete pogledati na fb stranici Zelenih i plavih Sesveta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account