U Sesvetama u organizaciji UVVID u subotu obilježen spomendan Narodne zaštite

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2024. 13:08:05
U Sesvetama u organizaciji UVVID u subotu obilježen spomendan Narodne zaštite

Foto: Dražen Hrženjak

Uz natjecanje Braniteljski troboj, u prikazan je dokumentarni film o Dubrovniku, uz koji su u glazbenom dijelu nastupili mlađi Jusići.



Udruga veterana, vojnika i domoljuba prigodnim je programom obilježila Spomendan osnivanja Narodne zaštite. Datum koji polako blijedi iz sjećanja, a koji je itekako važan u kontekstu stvaranja samostalne Hrvatske jer predstavlja datum formiranja prvih dragovoljačkih postrojbi.


U subotu 16. ožujka dopodne održan je ekipni turnir Braniteljski troboj uz sudjelovanje 11 ekipa.  Ekipni turnir koji ujedinjuje šah, pikado i bilijar, osvojila je drugu godinu za redom ekipa UDVDR SISAK dok je srebro pripalo ekipi SESVETE pobjednicima iz 2020. i 2022. godine. Zanimljivost ovogodišnjeg izdanja jest što je pobjednika, u skladu s propozicijama, odlučilo bacanje kocke s obzirom da su natjecanje završili s jednakim brojem bodova.


Navečer je u kino dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete održana zagrebačka premijera dokumentarnog filma "Na pragu Grada" u režiji Nikole Dupera i produkciji Dražena Hrženjaka. Film govori o Župi dubrovačkoj u Domovinskom ratu, a krasi ga iskren pristup i jednostavnost poruke. Posebni obol svečanosti dali su supružnici Paula i Đelo Jusić ml. iz najpoznatije dubrovačke glazbene dinastije, svojim nastupom. Svečanost je završila prigodnim domjenkom u prostoru Muzeja Prigorja.



Priredio: Dražen Hrženjak


Create Account