Vijeće GČ Sesvete prihvatilo idejno rješenje Branimirove II i III etape

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.11.2021. 11:33:05
Vijeće GČ Sesvete prihvatilo idejno rješenje Branimirove II i III etape

Foto: Idejno rješenje Institut IGH

Na nedavnoj sjednici Vijeća GČ Sesvete vijećnici su prihvatili drugu varijantu idejnog rješenja objekata druge i treće faze produžetka Branimirove.




U očekivanju trenutka kad će gradska vlast krenuti s izgradnjom prve faze produžetka Branimirove oko Sesveta, na nedavnoj sjednici Vijeća Gradske četvrti Sesvete, vijećnici su raspravljali o idejnom rješenju projekta u drugoj i trećoj fazi. 


Fokus cijele te rasprave ustvari je bio na objektu Branimirove kojim se nadsvodnjuje Sesvetska dolina. Prvotno je bilo zamišljeno Branimirovu izgraditi na nasipu preko cijele doline s tek malim propustima za Kašinsku cestu i Vuger potok odnosno šetnicu. Zbog mnogih razloga, ponajviše ekoloških, ali i vizualnih i drugih, udruga Zelene i plave Sesvete zatražili su izgradnju vijadukta preko cjelokupne doline


Projektanti su isto tako zbog mnogih drugih razloga, odbacili takvu mogućnost, te predložili kompromisna rješenja s djelomičnim nasipima i širim otvorima za prolaze ispod prometnice.


Spoj na Kašinsku cestu


Od predložene dvije varijante, vijećnici su odlučili podržati onu koja daje veće otvore preko doline i to kod Kašinske, Vuger potoka i šetnice, te šumskog i planinarskog puta u Sesvetskoj šumi koju presjeca buduća prometnica.



Most preko Vuger potoka


Obzirom da je gradonačelnik Tomašević u više navrata i prije negoli je postao gradonačelnik i sada komentirao da projekt Branimirove mora ići dalje, nadajmo se da je u tom smjeru pokrenuo i gradske službe koje trebaju nastaviti sa svojim aktivnostima u cilju konačnog početka gradnje prve faze projekta od Zagrebačke do Brestovečke.





Spoj na Varaždinsku


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account