Policija objavila vijest o brutalnoj kazni za mnoge prometne prekršaje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2021. 12:29:48
Policija objavila vijest o brutalnoj kazni za mnoge prometne prekršaje

Foto: Sesvete danas

Mladi vozač vozio je bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, nije se zaustavio na znak policijskih službenika i vozilom počinio mnoge opasne radnje.


 

Policija je izvijestila o potjeri i uhićenju vozača. U subotu, 27. veljače oko 23 sata 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policijski su službenici, radi obavljanja nadzora vozila i vozača započeli radnju zaustavljanja, no na njihov znak da se zaustavi on se oglušio te se dao u bijeg nastavljajući vožnju Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka. 


Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske pri tom grubo kršeći prometne propise. Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla. Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,40 g/kg alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio.

 

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2023. 11:38:46

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account