Mia Gvozden, velika sesvetska nada ritmičke gimnastike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2019. 8:28:02
Mia Gvozden, velika sesvetska nada ritmičke gimnastike

Foto: OŠ Luka

Mia Gvozden, odlična učenica 4. razreda OŠ Luka proglašena je za najbolju mlađu kadetkinju ritmičke gimnastike Grada Zagreba za 2018. godinu. U svom uredu primila ju je i pohvalila ravnateljica škole Marina Sabolović.  


Mia Gvozden učenica je 4. razreda OŠ Luka, članica je najtrofejnijeg kluba ritmičke gimnastike „Gimnastičkog kluba Maksimir“ i dobitnica zlatne plakete za najuspješniju mlađu kadetkinju grada Zagreba u 2018. godini. Osvajala je već mnoge medalje koje je ponosno izložila u uredu ravnateljice škole. Velika je nada sesvetske gimnastike i sesvetskog sporta uopće.


Ova skromna, vrijedna djevojčica koja već 5 godina svakodnevno trenira od 3-4 sata ujedno je i državna prvakinja s obručem 2018. u kategoriji mlađih kadetkinja. Ritmička gimnastika po mnogima jedan od najljepših i najtežih sportova ujedinjuje gracioznost, brzinu, snagu i fleksibilnost, a gimnastičarke se natječu sa 5 rekvizita: obruč, lopta, čunjevi, traka i vijača. 


U prvom dijelu natjecateljskog razdoblja 2019. godine Mia je sudjelovala na mnogim međunarodnim turnirima gdje je osvojila sjajne rezultate: 

Devotion cup, London: obruč 1 mj. i lopta 3.mj., Winter Cup, Litva, - višeboj 2mj., Angels Cup , Sofija – lopta 1.mjesto, čunjevi 2., višeboj 2.mj, MT Milevsko, Češka – lopta 3. mjesto

Prošli vikend, Mia je dokazala svoju izvrsnost osvojivši i visoko 3.mj na 28. Višebojskom prvenstvu Zagreba u ulaznoj godini kategorije kadetkinja gdje je kao najmlađa natjecateljica osvojila visoko 3.mjesto.


Financijske troškove za svako natjecanje (putni troškovi, troškovi smještaja i kotizacija) do sada su osiguravali Mijini roditelji uz pomoć Gimnastičkog kluba Maksimir. No, troškovi rastu, a za postizanje još boljih rezultata i za kvalitetno i uspješno pripremanje mladih sportaša u cilju ulaska na listu perspektivnih vježbačica Hrvatskog gimnastičkog saveza, Mia treba financijsku pomoć, sponzorstvo ili donaciju kojom bi se organizirao i realizirao Mijin odlazak na međunarodna natjecanja. Stoga iz kluba mole za pomoć, pa tko može pozivamo ga da pomogne budućoj, nadamo se, velikoj prvakinji.


Podaci za donaciju: Gimnastički klub „MAKSIMIR“, Trg Krešimira Ćosića 11, 10 000 Zagreb, Hrvatska, IBAN: HR6624020061100733209, Matični broj: 347329.


E-mail: gkmaksimir@gkmaksimir.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.10.2022. 11:37:30

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account