Dječji vrtić Leptir svojim mališanima i roditeljima priredio "Advent u Leptiru"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.12.2023. 12:38:10
Dječji vrtić Leptir svojim mališanima i roditeljima priredio "Advent u Leptiru"

Foto: DV Leptir

Dječji vrtić Leptir aktivno je angažirao svoje mališane i pripremi Adventa u Leptiru.



Dječji vrtić Leptir ove se godine pridružio uzbuđenju u iščekivanju dolaska Božića vlastitom manifestacijom o čemu nas izvještava ravnateljica Ines Benić.

"Sesvetski dječji vrtić „Leptir“ ove godine po prvi puta organizira manifestaciju pod nazivom „Advent u Leptiru“. Uvažavajući i poštujući različitosti, a istodobno njegujući tradiciju koja je dio identiteta našeg vrtića, odlučili smo  našoj djeci, roditeljima i djelatnicima uljepšati i obogatiti ovo blagdansko vrijeme.



„Advent u Leptiru“ svečano je otvoren 6. prosinca likovnom radionicom za djecu od 3 do 7 godina. Djeca su u blagdanskom ozračju, uz vodstvo odgojiteljica likovne interesne skupine stvarala svoja umjetnička djela. Uz božićnu instrumentalnu glazbu i ispijanje toplog čaja, slikanje zimskog motiva bio je potpuni autentični doživljaj čemu svjedoče i dječje izjave: 

„Osjećao sam se kao da sam na snijegu i gradim snjegovića.“ (Š.P. ,4 god)

„Kao da je snjegović oživio i da se s njim igram.“ (R.P.,4 god)

„Osjećala sam se kao da se grudam s prijateljima, kao da napravim veliku grudu i bacim.“  (H.M.,4 god)


U sklopu naše adventske priče, odgojitelji različitih interesnih skupina pripremaju i STEM radionice za djecu, sportsku radionicu za djecu i roditelje, dječje domjenke, božićnu predstavu „Neuspjela podvala“ za vrtićku djecu i djecu djelatnika, likovnu radionicu za djelatnike, foto kutak te tradicionalno uključivanje u humanitarnu akciju „Daruj sa srcem“. 

Veselimo se  plesnom jutru sa nastupima djece DV Sesvete i DV Leptir koji su netom nastupali i na 13.festivalčiću dječjeg kulturnog stvaralaštva „Naše kolo veliko“.


Sa radošću iščekujemo božićne koncerte naših dugogodišnjih partnera Glazbene škole „Zlatko Grgošević“.

Manifestaciju zatvaramo prigodnom izložbom „Šetnja kroz Advent u Leptiru“ uz  glazbeno-scenski program 19.12. 2023.

Uživamo stvarajući, njegujemo odnose među djecom, roditeljima i djelatnicima, oživljavamo neke gotovo zaboravljene rituale poput slanja božićnih čestitki i stvaramo neke naše nove priče, rituale i buduće uspomene". 


Članak pripremile: 

Ines Benić, ravnateljica DV Leptir

Renata Buzdovačić, Margareta Franjić, Sandra Perša, Renata Stanešić, odgojiteljice DV Leptir


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 10:53:09

Create Account