U Dječjem vrtiću u Vugrovcu sadnjom cvijeća proslavili dolazak proljeća

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.3.2023. 11:51:35
U Dječjem vrtiću u Vugrovcu sadnjom cvijeća proslavili dolazak proljeća

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Zajedničkom sadnjom cvijeća mališani Dječjeg vrtića Sesvete u područnom vrtiću Vugrovec u društvu svojih roditelja posadili lijepe proljetnice.



Svakog proljeća, od kad je prije 9 godina vrtić u Vugrovcu otvoren, mališani zajedno sa svojim tetama i u društvu mama i tata, a nađe se tu i poneka baka, pa čak i deda, sadnjom cvijeća slave dolazak proljeća, mnogima, a posebice djeci zacijelo najdražeg godišnjeg doba. 


Tako je bilo i jučer, na prvi kalendarski dan proljeća (koje nam je astronomski pristiglo 20. ožujka oko 22 sata navečer), odgojiteljice vugrovečkog vrtića u dogovoru s roditeljima priredile su za mališane veliku svečanost. Kao i obično, najmlađi su vrlo zbiljno shvatili svoje zadatke, te savjesno u pripremljenu zemlju sadili maćuhice, gumbeke, jaglace, narcise i druge proljetnice koje su roditelji svojom donacijom pripremili. 


"To nam je najdraže, prvi dan proljeća je naša prva velika akcija, a najdraža nam je zato što je na otvorenom, pa još kada imate tako lijep, sunčan i proljetno topao dan kao danas sve je nekako ljepše i radosnije", kazala nam je teta Danica, a teta Ana (oboje odgojiteljice u ovom vrtiću) nadodala je kako su roditelji, oni koji su si vremenski mogli priuštiti taj nezaboravan trenutak sa svojim mališanima i ovaj put svojim dolaskom i zajedničkom sadnjom obogatili cijeli događaj.


Usred cvijetnjaka ispred ulaza u objekt stoji i jarbol sa zelenom zastavom koja označava eko-vrtić, na što su djelatnici posebno ponosni. A mali ekolozi zacijelo će negdje u nekom kutku svojih glavica sa sobom u budućnost ponijeti ovu vrlo važnu poruku, kako se treba pozitivno odnositi prema našem okolišu - cvijet zasaditi, a ne ga zgaziti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.5.2023. 13:42:15

Create Account