Saborski zastupnik Josip Šarić: Vanđelić nešto sprema, a Ukrajinu ne izdajemo!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2022. 13:00:27
Saborski zastupnik Josip Šarić: Vanđelić nešto sprema, a Ukrajinu ne izdajemo!

Foto: Youtube screenshot

Podcast „Pravi smjer“ zamišljen je kao alat kojim će se široj hrvatskoj javnosti predstaviti političari, aktivisti, intelektualci desnog, suverenističkog, konzervativnog dijela političkog spektra.Prvi gost ovog novog podcasta je zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Šarić.


Suprug, otac, saborski zastupnik, gradonačelnik, tigar iz Rakitja sve je to prvi gost ovog novog medijskog projekta. Josip Šarić postaje član u to vrijeme „stranke opasnih namjera“, HDZ-a 16. prosinca 1989., a nedugo zatim kao pripadnik Tigrova iz Rakitja polaže prisegu predsjedniku Tuđmanu na stadionu u Kranjčevićevoj. Nakon više od 1000 dana u vojnoj uniformi kreće aktivno u politiku i osvaja prvi od ukupno 8 mandata na čelu općine, kasnije grada Otoka u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 


„To što radi Domovinski pokret je isključivo vukovarska priča koja nema nacionalnu budućnost. Ono što je u politici pokrenuo Miroslav Škoro danas je ostalo samo u tragovima“, komentirao je Šarić. Također je napomenuo kako su kod zarobljavanja tijekom Domovinskog  rata poseban tretman imali pripadnici ZNG-a i HDZ-a.


Dalje je istaknuo: „Hrvatski narod kad je stvarao državu bio je razoružan od strane Ivice Račana, a danas smo u prilici pomoći prijateljskom narodu Ukrajine. Naša pozicija je bila teža, sjećam se Jean-Michela Nicolliera i koliko nam je značila makar simbolična pomoć iz inozemstva. Licemjerno je i bezdušno ne pomoći Ukrajini. Cijela operacija opstrukcije pomoći Ukrajini ide s Pantovčaka. Ne zaboravimo da su upravo današnji predsjednik Milanović i tadašnji ministar Bauk odgovorni za postavljanje ćiriličnih ploča koje se izazvale golemi revolt. Žalosti me što mu dio desnice slijepo vjeruje.


Fenomen je kako je HDZ uspio preživjeti sve ove godine, dok se SDP raspao.“ 


O budućim političkim trendovima je istaknuo kako je Vanđelić politički projekt. „Netko to radi smišljeno. Ne zaboravimo da je on bio HDZ-ov kadar koji bio postavljen u INA-u.“ Od oporbe je komentirao Most: „Oni vjerojatno dobivaju naputke s Pantovčaka, a o ključnim temama ne daju stav, nego bježe iz sabornice.“


Zaključio je kako Hrvatsku danas vodi sjajan, tolerantan i inkluzivan predsjednik Vlade.


Video: Pravi smjer

Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 10:13:34

Create Account